Heeft werkende moeder het zwaar? Tips voor balans en geluk!

Heeft werkende moeder het zwaar

Heeft werkende moeder het zwaar? Ja, vaak wel. Veel werkende moeders voelen zich schuldig, omdat ze minder tijd hebben voor hun gezin. Het gevoel tekort te schieten geeft stress en kan je eigen ambities in de weg zitten. En het kost je ook veel energie. Maar het is wel mogelijk om je ambities na te jagen, terwijl je thuis een gelukkig gezin hebt. Monique Daal coacht werkende moeders en weet er zelf alles van. Met een druk gezin van vier kinderen timmert zij als ondernemer al jaren stevig aan de weg.

Je eigen ambities en dromen nastreven? Het is het mooiste cadeau dat je je kinderen kunt geven. Want door het leven te leven dat je je kinderen gunt en al je dromen waar te maken, geef je hen toestemming hetzelfde te doen.

Monique Daal, Life- & Business coach

Heeft werkende moeder het zwaar?

Heeft de werkende moeder het zwaar? Ja, vaak wel! Werk en kinderen combineren is niet altijd makkelijk. Die balans vinden tussen voldoende aandacht geven aan je kinderen en toch je ambities waar kunnen maken in je werk. Het is een terugkerend thema, waar veel moeders zich in herkennen. Veel vrouwen zoeken daarom naast persoonlijke groei ook een betere balans en meer geluk.

Hoe vind je balans en geluk?

Balans en geluk vinden als het leven te zwaar voelt als werkende moeder? Dat begint altijd bij jezelf. Waar loopt jouw energie weg? En waar krijg je juist energie van? Jezelf en je eigen voorkeuren goed leren kennen is belangrijk voor elk mens. Soms voelt leven als óverleven. Dan is het tijd om naar binnen te keren. En voor jezelf de juiste prioriteiten te stellen. Goed voor jezelf zorgen, betekent dat je er ook voor anderen kunt zijn.

Monique: ‘Ik help vrouwen om de vrijheid en het vertrouwen in zichzelf te vinden. Dat is altijd de sleutel tot geluk en succes. Vanuit innerlijke rust kun je als mens veel beter functioneren. Zonder dat je het gevoel hebt telkens uitgeblust te zijn. Die zoektocht is voor iedereen heel persoonlijk. Ieder mens haalt het geluk immers ergens anders vandaan. Ik help werkende moeders die innerlijke rust (weer) te vinden.’

Tips van Monique voor meer geluk en balans

Monique Daal
Monique Daal is Life- & Business coach

In haar praktijk komt Monique veel werkende moeders tegen, die de balans kwijt zijn. Moeders, die moe zijn. En moeders die twijfelen welke kant ze op willen. In het werk of met hun onderneming en hun leven met de kinderen. Hieronder lees je 3 tips van Monique, die zij graag aan werkende moeders mee wil geven:

1. Vertrouw op jezelf en luister niet teveel naar de adviezen van anderen

Geen kind komt ongeschonden uit de opvoeding. Want geen enkele ouder kan er altijd 100% voor zijn of haar kind zijn. Elke moeder doet haar best met de kennis, de ervaring en het bewustzijn van dat moment. En hoewel de opvoedingsadviezen vaak over elkaar heen rollen, weet jij als moeder vaak echt heel goed wat nodig is in het moment. Adem diep in en uit en vertrouw wat vaker op je gut feeling. Jij kent je kind het beste en je hebt alles in je om dit kind de liefde en zorg te bieden die het nodig heeft. Jouw kind voelt jouw vertrouwen, net zoals het jouw twijfels oppikt. En wat legt denk je een betere basis voor de ontwikkeling: twijfels of vertrouwen?

2. Vertrouw op je kind, zodat het zijn eigen natuur kan volgen

Kinderen weten en kunnen vaak veel meer dan we denken. We willen dat het kind niet buiten de groep valt, we willen graag dat het kind goed terecht komt, dat het voor zichzelf kan zorgen en we willen graag dat het kind gelukkig is. Met al onze goede bedoelingen, hebben we soms de neiging onze kinderen teveel te willen beschermen of afremmen in hun ware natuur. Hiermee geven we hen een teken van wantrouwen en remmen we onbewust soms hun groei. Vertrouw op het overlevingsinstinct en de potentie van jouw kind. Met de meeste kinderen komt het uiteindelijk goed.

3. Vertrouw op het leven, niet alles hoeft perfect te gaan

Elk kind en elk mens is anders. En elk kind legt zijn of haar eigen pad af hier op aarde. Iedereen moet zijn eigen missie en passie in het leven zien te vinden. Het leven heeft soms zo een eigen logica, die we soms pas achteraf begrijpen. Niet alles hoeft perfect te gaan, laat dat perfecte plaatje los. Vertrouw erop dat alles precies zo gaat als het moet gaan. Vertrouw erop, dat zowel jij als je kind precies de juiste lessen en ervaringen krijgen aangereikt, waardoor jullie beiden tot volle bloei kunnen komen.

Boek Next level mama met stappenplan

We weten het wel, maar we doen het niet altijd: goed voor jezelf moet zorgen. Zodat je er ook echt kunt zijn voor anderen. Maar hoe doe je dat? Monique Daal schreef er een boek over. In het boek ‘Next Level Mama’ lees je haar persoonlijke verhalen en deelt zij haar kennis als psycholoog. Aan de hand van concrete oefeningen nodigt Monique je uit om jouw werk, gezin en leven naar een hoger niveau te tillen: next level. Het is een mooie mix tussen wetenschap en spiritualiteit. Je zet zeven inspirerende stappen, die praktisch toepasbaar zijn. En die je op een dieper niveau bewust kunnen maken van die plek, waar innerlijke rust huist. Het brengt je dichter bij jezelf en dus ook dichter bij je kinderen.

Persoonlijke coaching van Monique

Monique geeft ook workshops en 1-op-1 coaching. Maar misschien wil je eerst kennismaken? Exclusief voor gepassioneerde en sensitieve vrouwen die klaar zijn voor een volgende stap in hun bedrijf of persoonlijke leven, geeft Monique een clarity call van 45 minuten gratis weg. Ben jij klaar voor verandering?

Foto bovenaan dit artikel door Ketut Subiyanto via Pexels.com.

Dit artikel kwam tot stand door een betaalde samenwerking. Het is geschreven door Vivienne Westerhoud met de input van coach Monique Daal. Wil jij ook een artikel over jouw bedrijf publiceren? Neem dan contact op.

Lees hier meer artikelen voor werkende moeders op mamas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.