Onmisbare tool voor ouders: de smartphone

Onmisbare tool voor ouders

Een leven zonder smartphone? Dat kunnen héél veel mensen zich eigenlijk niet meer voorstellen. De meesten hebben dan ook behoorlijk wat dagelijkse schermtijd. Of dat nu is om contact te hebben met hun partner over dagelijkse zaken, werkgerelateerde vragen snel tussendoor af te handelen, vrienden of familie die ze niet zo vaak zien te bellen of te appen of  de socials in de gaten te houden. En als ouder kun je bovendien al helemaal niet meer zonder smartphone. Is je oude smartphone aan vervanging toe, of wil je graag een nieuwe telefoon? Dan zou de iPhone 15 Pro wel eens ideaal voor je kunnen zijn.

Waarom kiezen voor een iPhone 15 Pro?

Er zijn talloze redenen te bedenken waarom je een iPhone 15 Pro kopen zou. Dit high-end model van stevig titanium heeft bijvoorbeeld een fijn handzaam formaat, die ook in je broekzak past. Terwijl het scherm toch groot genoeg is om video’s of spelletjes op (af) te spelen. Daarnaast beschikt de telefoon over maar liefst drie camera’s waarmee je in haarscherpe resolutie foto’s en video’s van je kind kunt maken. De hoge verversingssnelheid van het scherm en de beschikking over de nieuwe krachtige A17 processor, 5G-verbinding en grote batterijcapaciteit maken van de iPhone 15 Pro een smartphone die je eigenlijk de hele dag binnen handbereik wilt hebben.

10 situaties met kinderen waarin een smartphone uitkomt biedt

Kinderen maken tijdens het opgroeien allerlei fases door. En als ouder beleef én vier je allerlei mijlpalen met ze. Hieronder vind je tien voorbeelden van situaties en gebeurtenissen waarin een smartphone zeer goed van pas komt:

  • Via de app die gekoppeld is aan de babyfoon checken of je kind nog lekker ligt te slapen;
  • Informatie zoeken in die handige baby-app over bijvoorbeeld een veilig huis en het geven van borst- of flesvoeding;
  • De eerste stapjes van je kleintje op video zetten;
  • Snel en gemakkelijk je boodschappen in de supermarkt betalen terwijl je peuter net een driftbui krijgt;
  • Je ongeduldige peuter even vermaken met een leerzaam spelletje (of de selfiecamera) op het moment dat jij je aandacht ergens anders bij moet hebben;
  • Met ouders van klasgenootjes van je kind afstemmen hoe laat jij je kind weer ophaalt na een playdate;
  • Mooie foto’s maken bij het behalen van zwemdiploma’s;
  • Je tienerdochter of -zoon appen om te vragen waar hij of zij uithangt, het is etenstijd;
  • Je kind de telefoon laten gebruiken om vlogs op te nemen;
  • Via een app meekijken met de online activiteiten van je tiener.

Superhandig die smartphone, maar leg hem ook eens weg

Haast alle ouders krijgen vroeger of later onenigheid met hun kind over de hoeveelheid beeldschermtijd. Kinderen kunnen zich namelijk – onder meer vanwege hun nog niet volgroeide brein – helemaal verliezen achter een scherm. Wil je de kans hierop kleiner maken? Leg dan ook regelmatig je eigen smartphone eens aan de kant. Kinderen hebben vooral tijdens hun eerste jonge jaren het liefst persoonlijk en direct contact, dus houd ook je eigen schermtijd in de gaten!

Bron afbeelding: https://www.pexels.com/nl-nl/foto/vrouw-in-het-rode-overhemd-glimlachen-6297636/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.