Telefoon en tablet accessoires voor je kind

Telefoon en tablet accessoires

Als je een mobiele telefoon gaat kopen voor je kind, is een los toestel met sim only wel een goede optie. Dit is over het algemeen goedkoper dan een abonnement met een telefoon die je maandelijks moet afbetalen. Je bent dan ook vrij in welke telefoon je voor je kind koopt. Maar wat is het beste sim-only-abonnement voor je kind en hoe sluit je er één af? Je leest hieronder vijf tips. Maar eerst wat meer informatie over handige telefoon en tablet accessoires. Waardoor je kind veilig met de toestellen aan de slag kan.

Telefoon en tablet accessoires

kinderen en telefoon

De mening van ouders zijn er nog steeds behoorlijk over verdeeld: hoe moet je omgaan met smartphones en tablets voor je kinderen? Er is natuurlijk al genoeg over gezegd en geschreven. Hoe je er echter ook over denkt en wat je er ook van vindt, vroeg of laat komt je kind toch in aanraking met een smartphone en tablet. In dat geval kun je maar beter zorgen dat je goed voorbereid bent. Er zijn namelijk een paar accessoires beschikbaar waardoor het voor je kind veel leuker en veiliger wordt om een telefoon of tablet te gebruiken.

Hoesjes en bumpers tegen schade

Natuurlijk laat een kind de telefoon of tablet sneller vallen dan een volwassene. Het is bijna onmogelijk om dit te voorkomen. De schade daarvan kan wel beperkt of zelfs voorkomen worden door het toestel goed te beschermen met een hoesje. Denk daarbij bijvoorbeeld aan hardcase hoesjes, bumpers en screenprotectors. Ook zijn er speciale houders beschikbaar waardoor je een tablet stevig vast kunt zetten op een tafel. Er zijn zelfs speciale hoezen voor de tablet die kinderproof zijn met extra bescherming.

Functionele en leerzame accessoires

Telefoon en tablet accessoires en extra functies. Naast het beschermen van de tablet of telefoon zijn er ook verschillende extra functies beschikbaar om de iPad leuker en leerzamer te maken voor kinderen. Dat begint al bij de allerkleinste kinderen waar een speciaal speeltoestel voor beschikbaar is waar de tablet in bevestigd kan worden. Installeer de juiste apps en kinderen kunnen spelenderwijs alles leren over kleuren, getallen en ga zo maar door. Ze zijn beschikbaar voor kinderen van alle leeftijden. En koop ook een goede koptelefoon, zodat je kind zich niet fysiek hoeft af te zonderen als het online is.

Veilig het internet op voor je kind

Het internet is niet veilig voor kinderen. Zij lopen risico ongepaste content te zien. Of via social media kunnen zij slachtoffer worden van grooming, door digitale kinderlokkers. Ook is cyberpesten een steeds groter probleem, waar je kinderen last van kunnen krijgen. Zorg er daarom voor dat je kind veilig het internet op gaat. Installeer een filterapp of een app waarmee je mee kunt kijken met je kind. Zoek dat goed uit voordat je je kind online laat gaan.

Waar let je op als je een telefoon koopt voor je kind?

Telefoon voor je kind kopen

Waar let je op als je een telefoon gaat kopen voor je kind? Je wilt niet teveel geld uitgeven, maar wel een toestel kiezen dat langer meegaat. Welke keuzes zijn er? Wat handige tips om je keuze te maken.

Tip 1. Vergelijk zoveel mogelijk sim-only-abonnementen

Er zijn veel providers en nog veel meer verschillende soorten sim-only-abonnementen. Gelukkig kun je online de sim-only-abonnementen van verschillende providers vergelijken. Op sommige sites kun je meteen alle abonnementen bekijken, er zijn ook sites waarop je kunt invullen hoeveel data je nodig denkt te hebben. Aan de hand daarvan wordt berekend welk sim-only-abonnement voor jou het voordeligst is.

Tip 2. Kies de looptijd die bij jou past

Je kunt een maandelijks opzegbaar, 1-jarig of 2-jarig sim-only-abonnement kiezen. Met een 2-jarig abonnement ben je het goedkoopst uit, omdat je er het langst aan vastzit. Bij veel providers krijg je zelfs extra korting als je een 2-jarig sim-only-abonnement afsluit. Ben je op zoek naar een sim-only-abonnement? Zoek op sim-only abonnement kind voor een abonnement dat bij de telefoon van je kind past. 

Tip 3. Kies voor een sim-only-abonnement met onbeperkte data

Gebruikt je kind veel internetdata? Dan kan het verstandig zijn om een  sim-only-abonnement met onbeperkte data af te sluiten. Je kind heeft dan niet ‘echt’ onbeperkte data tot zijn of haar beschikking, maar wel voldoende data om niet (snel) buiten de bundel te gaan. Je betaalt hier een vast bedrag per maand voor en komt dus niet voor onverwachte kosten te staan. 

Vergelijk altijd de sim-only-abonnementen van meerdere providers. Het verschilt namelijk per provider hoeveel ‘onbeperkte’ data je krijgt. Let bij gebruik van onbeperkte data wel op dat je kind niet ook ‘onbeperkt’ zijn of haar telefoon gebruikt. Hier zijn handige apps voor. 


LEES OOK: Kinderen en een mobiele telefoon, wanneer start je daarmee?
EN Welke telefoon moet ik kiezen voor mijn kind?


Tip 4. Sluit het abonnement af bij een ‘virtuele’ provider

Een virtuele provider heeft geen eigen mobiel netwerk, maar gebruikt het netwerk van andere providers. Doordat ze alleen maar digitaal werken zijn ze goedkoper en hebben ze scherpere aanbiedingen dan providers die wel een eigen netwerk hebben, zoals T-Mobile, KPN en Vodafone. 

Tip 5. Lees de voorwaarden goed

Sommige providers rekenen flinke kosten als je meer verbruikt dan je abonnement toestaat, en andere providers vertragen slechts je internetsnelheid als je MB’s op zijn. Bij de ene provider kun je de niet gebruikte MB’s meenemen naar de volgende maand, en bij de andere provider weer niet. Lees altijd vooraf goed de voorwaarden van je provider door, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.