Spelen jouw kinderen met iPhone of tablet?

Spelen jouw kinderen wel genoeg?

SpelenSpelen, daar leren kinderen van. Als ze klein zijn, vinden ze alles waar papa en mama mee bezig zijn interessant. Ze doen graag hun ouders na. Dus als je veel met je smartphone bezig bent, behoort dat tot een zeer aantrekkelijk stuk speelgoed voor je kleuter. Maar ook simpele potten en pannen zoals jij daadwerkelijk in de keuken gebruikt, zijn hoogst interessant. Ik kocht veel speelgoed voor mijn kinderen, maar vaak kozen zij hun eigen speelgoed uit dagelijkse gebruiksvoorwerpen. Eigenlijk best grappig!

Spelen met een smartphone

Op een smartphone kunnen sommige kleine kinderen van een jaar of twee al leuk spelen. Er zijn allerlei apps met vrolijke kleuren, die de kleintjes soms al beter begrijpen dan hun ouders. Alsof dat elektronica-gen is aangeboren. Zorg wel voor een goede bumper voor je phone, want besef van breekbaarheid hebben die kleintjes nog niet. En mocht deze toch kapot vallen, dan kun je bijvoorbeeld je Samsung reparatie online gemakkelijk regelen.

Spelen met de iPad of niet?

‘Ik vrees de dag dat technologie onze menselijke interactie voorbijstreeft. De wereld zal dan bestaan uit een generatie van idioten’, voorspelde Einstein een halve eeuw voordat de mobiele telefoon werd uitgevonden. En soms lijkt het erop dat hij gelijk krijgt. Persoonlijk contact is een schaars goed aan het worden en het is belangrijk je kinderen te laten zien hoe belangrijk menselijke interactie is, in de periode dat zij dat zelf op natuurlijke wijze ook nog voelen en waarderen. Natuurlijk is persoonlijk contact, spelletjes en eenvoudig speelgoed heel goed voor kinderen, het stimuleert hun sociale vaardigheden en hun creatieve brein. En vergeet niet het belang van veel buiten spelen, dat is gezond! Maar het kan natuurlijk geen kwaad om af en toe je kleintje te laten spelen met de iPad. En laat je kindje deze per ongeluk kapot vallen? Dan vind je iPad reparatie ook online.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.