5 voordelen van geitenmelk flesvoeding

Je hoeft het een groot deel van de wereldbevolking echt niet meer te vertellen: geitenmelk is heerlijk! In veel landen over de hele wereld drinken mensen van oudsher meer geitenmelk dan koemelk. Dat neemt niet weg dat er nog steeds veel meer koemelk dan geitenmelk wordt geproduceerd. Wij slurpen hier in het Westen nou eenmaal veel liters weg. Maar ook hier ontdekken steeds meer mensen de voordelen van geitenmelk. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van Kabrita producten op basis van geitenmelk? Wij zetten vijf voordelen van geitenmelk op een rij voor je.

Geitenmelk flesvoeding bevat alle wettelijke verplichte voedingsstoffen

In de Europese wet is vastgelegd welke voedingsstoffen er in flesvoeding moet zitten. De wet schrijft per stof een maximale en minimale hoeveelheid voor, die producten mogen bevatten. Naast deze wettelijke verplichte voedingsstoffen mogen fabrikanten wel extra ingrediënten toevoegen, als deze zijn goedgekeurd nadat de veiligheid en voordelen wetenschappelijk zijn aangetoond.

1. Kabrita geitenmelk flesvoeding is volledig in Nederland geproduceerd

Kabrita geitenmelk flesvoeding is gemaakt van de beste kwaliteit Nederlandse geitenmelk. Een vaste groep van 55 Nederlandse geitenhouders verzorgen de levering ervan. Deze geitenhouders werken volgens strikte richtlijnen om zo de kwaliteit van de melk en het welzijn van de dieren te garanderen.

2. Meer korte vetzuren

Uit onderzoek is gebleken dat geitenmelk meer korte vetzuren bevat dan koemelk. De darmen kunnen korte vetzuren gemakkelijker opnemen. Deze worden via het bloed gelijk doorgegeven naar de lever. Daar worden ze gelijk verwerkt en niet opgenomen in het vetweefsel. Lange vetzuren daarentegen kunnen niet direct via het bloed verwerkt worden. Deze vetzuren werken cholesterol verhogend. Omdat ze in cholesterol worden verpakt. Geitenmelk bevat een hoger percentage van vetzuren die een niet cholesterol verhogend effect hebben dan koemelk.

3. Koolhydraten en minder lactose

Naast vetzuren en eiwitten bestaat geitenmelk ook uit koolhydraten. Kindjes in de groei hebben extra energie nodig en halen dit onder andere uit koolhydraten. In geitenmelk zit minder lactose dan in koemelk. Als je lichtelijk gevoelig bent voor lactose, zou je dus eens geitenmelk kunnen proberen. Bij lactose-intolerantie is geitenmelk echter geen alternatief, want er zit wel lactose in.

4. Vitamines en mineralen

Van nature is geitenmelk rijk aan vitamine A, B2 en C. Deze vitamines zijn belangrijk voor een gezonde groei en ontwikkeling. Verse geitenmelk bevat meer soorten mineralen dan koemelk. Het menselijk lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken. Deze moeten daarom via de voeding het lichaam in komen. Verse geitenmelk bevat meer calcium, fosfor, kalium, zink en selenium dan andere melksoorten. Dit zijn allerlei mineralen die op hun eigen manier goed zijn voor het lichaam. Ze zijn bijvoorbeeld belangrijk voor het bloed en ze spelen een rol bij de botvorming.


LEES OOK: Welke babyhapjes mogen niet ontbreken in jouw koelkast
EN Welke flessenwarmer moet ik kiezen voor het opwarmen van babyvoeding?


5. Geitenmelk als basis voor opvolgmelk en peutermelk

Geitenmelk is goedgekeurd als basis voor babyvoeding. De flesvoeding moet voldoen aan een wettelijk verplichte hoeveelheid voedingsstoffen, waaronder koolhydraten, vitamines en mineralen. Ongeacht of je babyvoeding op basis van koemelk of geitenmelk kiest, je kindje krijgt altijd de voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede ontwikkeling. Ook Kabrita geitenmelk flesvoeding is verrijkt met de mineralen, koolhydraten en vitamines. Dat heeft jouw kindje nodig om goed te groeien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *