Welke gordijnen kies je voor meer licht, warmte of ruimte in huis?

Welke gordijnen kies je?

ton sur ton gordijnenWe willen allemaal wel lekker veel licht in huis. Zeker als de zon niet de hele dag schijnt. Dat is toch het grootste deel van het jaar zo. Maar er zijn ook veel mensen die omwille van licht en ruimte gordijnen helemaal weg laten. Toch is dat vaak niet heel gezellig. Het kan de ruimte leeg en kil maken. Of zelfs een galm veroorzaken. Gordijnen helpen om geluiden te dempen. En natuurlijk helpen ze tegen inkijk. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw gordijnen een mooie bijdrage leveren aan je interieur, zonder dat ze je teveel in de weg zitten? Welke gordijnen kies je voor meer licht, warmte of ruimte in huis? Ik geef je graag een paar voorbeelden.

1. Ton sur ton

Deze linnen gordijnen op maat (zie foto boven) geven een mooi voorbeeld van wat de ton sur ton kleuren kunnen doen in een ruimte. De vloer en de muren lopen vrijwel naadloos in elkaar over. De gordijnen zijn daar ook mooi op afgestemd. Natuurlijk geeft het een donkere indruk, maar wees eerlijk, het ziet er warm en knus en ook heel chique uit. De gele stoel heeft een ereplaats en komt extra mooi uit. Juist door de donkere omgeving. Deze gordijnen zijn ook niet te lang of overtollig. Ze doen wat ze moeten doen.

2. Witte weelderige gordijnen

welke gordijnen kies jeZe zijn al een tijdje hot: witte gordijnen, die veel te lang zijn. En ook al is het geen nieuwe trend, ze blijven uitermate geschikt om zoveel mogelijk licht in een ruimte te laten komen. Je verduistert de ruimte dus niet, maar hebt wel je privacy. En de witte stof van lichte kwaliteit geeft een romantische look. Ideaal voor hoge ramen, waar je in de avond of overdag niet teveel inkijk wilt hebben.

———————————————–
LEES OOK: Waarom kies je voor jaloezieën in plaats van gordijnen en andersom?
EN: Shutters als raamdecoratie je ziet ze overal
———————————————–

3. Minimalistische raamdecoratie

minimalistische raamdecoratieDeze ruimte laat zien dat je het warme idee van gordijnen ook kunt creëren met een simpele lap stof. Dit raam heeft een rolgordijn van bamboe latjes, die omhoog gerold is. Eventuele privacy is te verkrijgen als je het rolgordijn naar beneden laat. Omdat ook dan de ruimte kil of kaal aan kan doen, hangt hier een mooie lap stof, die het raamkozijn omlijst. Prachtig gedaan toch? En het neemt geen ruimte in de kamer in. Bovendien is de keuze van de neutrale kleuren in deze ruimte, de reden dat het toch ruimtelijk blijft.

Wat doe jij als je wel licht en ruimte wilt en toch je interieur warmte wilt geven? Werk je met kleur, of laat je het juist licht. En kies je voor minimalistisch? Of geef je gordijnen een hoofdrol?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.