Wat hang je voor de ramen? 3x type gordijnen

wat hang je voor de ramen

In de zomer besteden we vaak weinig aandacht onze inrichting of raamdecoratie in ons huis. En dat is eigenlijk alleen maar logisch. Je hebt je huis lekker op laten warmen door de zon. En je was zelf veel buiten. Het was lekker lang licht en misschien maakte je wel gebruik van zonwering om het binnen koel te houden. Nu de herfst- en wintermaanden er weer aankomen is het tijd om weer kritisch te kijken naar wat we voor de ramen hangen. We kijken er immers de hele tijd tegenaan. Wat hang je voor de ramen? Gordijnen in je huis zijn sfeermakers. Er is een aantal typen gordijnen die jouw huis nodig heeft. Zo kun je jouw woning snel weer sfeervol maken en van alle voordelen genieten die gordijnen met zich meebrengen.

Wat hang je voor de ramen in de winter? Luxe, dikke gordijnen

Laten we beginnen met de belangrijkste variant, namelijk de luxe gordijnen van dik materiaal. Je kunt deze met een velvet finish vinden of met een bepaalde structuur. Deze gordijnen zijn ideaal voor in je woonkamer, want ze houden niet alleen de donkere avond, maar ook de kou buiten. Door de dikke stof ogen ze erg chic, wat jouw woonkamer direct een upgrade kan geven. Het maakt eigenlijk niet uit welke kleur je kiest, maar als ik een tip mag geven, ga dan voor een warme tint! Zo geef je een vintage tintje aan jouw woonkamer, terwijl deze direct warm en knus aanvoelt. Dikke gordijnen geven ook een demping van geluid. Dat past bij het naar binnen keren in de winter.

Transparante gordijnen voor overdag

Het volgende type gordijnen is licht en doorzichtig. De transparante gordijnen . Zo kun je vitrage-achtige gordijnen kiezen om te genieten van veel licht in de woonkamer, zonder dat je je privacy ervoor hoeft in te leveren. Transparante gordijnen geven een romantische vibe aan de ruimte, wat je overdag vaak kunt gebruiken. Schuif de dikke gordijnen gedurende de dag opzij om te kunnen genieten van de lichtinval door de transparante gordijnen. Ze filteren het licht een beetje, waardoor ze ook perfect zijn in de omgeving van jouw thuiswerkplek of eetkamer. Zo zit je niet met je gezicht in de volle zon en kun je jouw scherm nog prima zien.


LEES OOK: Raamdecoratie: ontdek unieke oplossingen
EN Mooie afwerking van je interieur tips voor thuis


Verduisterende gordijnen om goed te slapen

Tot slot heb je verduisterende gordijnen nodig, bijvoorbeeld in de slaapkamer. Hoewel het eerder donker wordt en langer in de ochtend donker blijft, kan het heerlijk zijn om de kamer volledig te verduisteren. Zeker als er lantaarnpalen in de buurt van je ramen staan. Tijdens de koude en grauwe winterochtenden blijf je toch het liefst wat langer in bed, vooral in de weekenden. Dit is een stuk fijner als de kamer lekker donker is en blijft door de verduisterende gordijnen. Creëer lekker je eigen bubbel in de slaapkamer, zodat je helemaal tot rust kunt komen en uitgerust wakker wordt. Een extra donkere kamer helpt hier zeker bij.

Foto door Ksenia Chernaya via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.