Slaapkamer en styling

Slaapkamer en styling

De slaapkamer neemt een belangrijke plaats in elk huis in. Je brengt er niet alleen ieder etmaal weer de tijd van slapen door, maar er gebeurt nog veel meer: vrijen, ontbijten, lezen en tv kijken. Al met al ben je wel zo’n negen uur per dag in je slaapkamer. Een goed bed is van groot belang, zowel bij het daadwerkelijke slapen als bij de voorbereiding daarop. Zo biedt een verstelbaar bed je de mogelijkheid om bijvoorbeeld in het weekend te ontbijten, om nog een halfuurtje lekker te lezen, televisie te kijken of met je partner te keuvelen. Slaapkamer en styling daarvan heeft een belangrijke invloed op je slaap.

Slaapkamer en styling heeft invloed op je slaap

Romantische slaapkamer

De sfeer en styling van de slaapkamer heeft een grote invloed op je gemoedstoestand waarin je vlak voor het inslapen verkeert. Dat betekent dat de slaapkamer rust en ontspanning moet uitstralen. Zorg dat je slaapkamer op orde is. Dat je rondslingerende kleding en voorwerpen die met werk te maken hebben verwijdert. Neem de tijd voor het inrichten van de slaapkamer, de keuze van vloerbedekking, meubels, gordijnen, behang of muurverf zal door beide partners als prettig en ontspannen moeten voelen. Houd het kleurgebruik rustig.

Bed opmaken; bed opmaak inspiratie!

slaapkamer styling
Ook al houd je de styling van je slaapkamer rustig en in één kleur, je kunt wel een speelse sfeer creëren door verschillende materialen te gebruiken.

Ben jij ook altijd in de weer met Pinterest afbeeldingen? Wil je dat jouw slaapkamer helemaal hip, hot and happening in lijn is met de trends van dit seizoen? Streef je altijd naar een mooi opgemaakt bed, bijpassende kussenslopen bij de kleuren van je muur en een stuk kunst aan de muur die perfect fit bij het onderlaken? Dan ben je vast ook benieuwd naar verschillende manieren voor je bed mooi opmaken!

1. Gebruik een sprei

Eén van de favoriete trends van het moment voor jouw bed opmaken? Je bed opmaken met sprei! Wanneer je voor een sprei kiest, kan je bijvoorbeeld de kleur van de muur terug laten komen in de sprei, of juist dezelfde kleurtint kiezen als jouw beddengoed. Dan maak je een mooi geheel van je slaapkamer en styling. Daarnaast heeft het gebruik van een sprei bij je bed opmaken ook andere voordelen dan alleen jouw bed er mooi uit laten zien. Zo houdt het bijvoorbeeld bacteriën weg van jouw dekbedovertrek en geeft het meer warmte wanneer je er onder ligt.


LEES OOK: Pret in de slaapkamer terugbrengen: tips!
EN Je slaapkamer upgraden met een beperkt budget? Zo doe je dat!


2. Less is more

Hoewel sommige mensen houden van een kussen paradijs op hun bed, met ‘’hoe meer kussens hoe beter’’, doen anderen het wat rustiger aan met de kussens. Doe je het rustiger aan met de kussens en andere versieringen, dan oogt jouw slaapkamer en styling een stuk rustiger. En de kamer lijkt ook groter. Wanneer je wel voor twee kussens per persoon kiest voor jouw bed opmaken, is het leuk om te mix and matchen. Ga bijvoorbeeld voor twee verschillende kleuren, of juist stipjes én streepjes. Hou je het liever helemaal neutraal voor jouw bed? Kies dan voor dezelfde kleuren kussenslopen voor jouw bed.

3. Op zoek naar een hotelkamer bed?

Vaak worden bedden met wit linnen in hotels gezien als slaapkamer en styling met luxe en comfort. En misschien wil je dat gevoel van luxe ook thuis voortzetten? Ga dan voor wit beddengoed! Zonder poespas, geen stipjes, geen bloemetjes; gewoon wit. En van een mooie kwaliteit. Met wit beddengoed geef je de slaapkamer een ruimer gevoel. Dus het is ideaal voor een kleine slaapkamer. Wil je jouw beddengoed écht matchen met het beddengoed van jouw favoriete hotel? Bekijk dan van welk merk zij hen beddengoed aanschaffen. En doe dat dan ook. Dat doen veel mensen ook met matrassen trouwens. Als ze op vakantie lekkerder sliepen dan thuis.

Foto boven: Foto door Monica Silvestre, Foto 2 door Tan Danh, Foto 3 door Leah Kelley. Allemaal via Pexels.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.