Je slaapkamer upgraden met een beperkt budget? Zo doe je dat!

Slaapkamer upgraden

Slaapkamers worden vaak beschouwd als de meest comfortabele ruimte van je huis. En waarom niet? Dit is je eigen domein waar je een dutje kunt doen, je favoriete boek kunt lezen en kunt verknoeien zoals je wilt. Maar soms raak je gefrustreerd of verveel je je gewoon met je kamer. Bovendien suggereert onderzoek dat de sfeer van je slaapkamer een enorm effect heeft op je emoties en gemoedstoestand. Dus als je je vervelend voelt als je na een lange dag terug naar je slaapkamer gaat, is het tijd om het een make-over te geven! Je slaapkamer upgraden hoeft niet veel te kosten. Bekijk de onderstaande tips waarvoor je zeker geen geld hoeft te lenen!

Slaapkamer upgraden? Koop nieuwe lakens!

Dit is een van de gemakkelijkste dingen die je kunt doen om de sfeer van je kamer te veranderen. Verwissel eenvoudig je lakens en kussenslopen en spreid een fris gewassen set uit. Of nog beter, koop helemaal nieuwe. Frisse nieuwe lakens geven kleur aan je kamer en brengen een gevoel van vitaliteit in je ruimte. Zo zul je ’s nachts slapen als een roos onder je nieuwe dekens. De makkelijkste manier om je slaapkamer een mooie upgrade te gegeven. 

Ruim je rommel op

Door alle rommel in je kamer op te ruimen, creëer je eigenlijk meer ruimte. Ruim daarom alle rommel op die je hebt op de tafels en planken in je kamer en verwijder alle onnodige snuisterijen op het tafelblad. Probeer het decor minimaal te houden. Dit creëert meer een open uitstraling in je kamer. Een schonere en opgeruimde slaapkamer op zich voelt fris en ruimer aan, wat erg fijn is in de ruimte waarin je slaapt. 

Verander de verlichting

Koop een nieuwe lampenkap, koop een nieuwe gekleurde lamp of voeg gewoon lichtslingers toe aan je kamer. Er zijn veel manieren waarop je de verlichting in je slaapvertrek kunt aanpassen, maar ze zullen stuk voor stuk een upgrade zijn in de ruimte! Zorg er overigens wel voor dat de nieuwe lamp past bij de rest van de slaapkamer. In 2022 is de nieuwe trend: kroonluchters. Ook mooi in de slaapkamer. Ook al zou ik die niet boven het bed hangen.  

Slaapkamer upgraden? Voeg decorelementen toe

Bepaalde decorelementen moeten weg als je ruimte wilt maken voor nieuwe. Berg het oude schilderij op en zet daarvoor in de plaats een gebeeldhouwde wandspiegel. Je kunt ook decoratieve potten voor je ramen of tafelbladen toevoegen als je niet al te enthousiast bent over het krijgen van een plant. Voeg een paar kussens toe aan je bed om een ​​vleugje kleur te geven aan de ruimte. Zorg ervoor dat je al het ongewenste meubilair weggooit en investeer in plaats daarvan in multifunctionele stukken. 

Ga voor planten

Kleine potplanten op je vensterbank maken een enorm verschil voor je kamer. Een mooie of aardse pot kan je favoriete hoekje van je kamer helpen transformeren en er wat kleur aan toevoegen! Dit is al jaren trend, maar tijdens de pandemie is het nog populairder geworden om planten toe te voegen in slaapkamers. We konden natuurlijk amper naar buiten, waardoor we ervoor kozen om buiten naar binnen te halen. Deze trend zal nog wel even blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.