Welke kleuren in de kinderkamer? Kleur, vorm en licht

Welke kleuren in de kinderkamer?

speelgoed en meubels voor de kinderkamerDe baby- en kinderkamer is de leukste ruimte om in te richten als je zwanger bent. Of als je kindje nog klein is. Als ze wat ouder worden, krijgen ze natuurlijk hun eigen smaak. Maar zolang jij je nog mag bemoeien met de kinderkamer, geniet er dan van! Welke kleuren in de kinderkamer? De styling van de kamer begint met het kiezen van de kleur. Daarna kies je een indeling en let je op vormen. En je maakt een lichtplan. Op basis daarvan ga je items aanschaffen.

Welke kleuren in de kinderkamer?

Welke kleuren in de kinderkamerBij het kiezen van een kleur ga je natuurlijk uit van jouw eigen smaak. Bij welke kleuren voel jij je prettig? Voor kleine kinderen is pastel en naturel heel geschikt. Ook al zal het niet lang duren voordat ze felle kleuren mooi gaan vinden. En juist daarom is een rustige basis voor de kinderkamer een heel goed idee. Kies voor zacht blauw, beige en babyroze. Daar kan je alle kanten mee op als je dit later wilt combineren.

Welke vormen kies je voor de kinderkamer?

een tent in de kinderkamerAls je een ontwerp maakt voor de kinderkamer, denk dan ook na over vormen. Is er ruimte voor een tentje? Doen! Als kleine kinderen iets leuk vinden, is het wel een eigen tent. Daarin kunnen ze eindeloos fantaseren en wanen zij zich onbespied. Zachte kussens zijn extra fijn als ze ook rond zijn. Kleine kinderen spelen veel op de vloer. Ga daar ook eens liggen en stel je voor hoe de ruimte eruit gaat zien voor jouw kleintje.

Hoe zorg je voor het juiste licht?

Kleine kinderen slapen niet alleen ’s nachts, maar ook overdag nog een paar uur. Om je kindje goed te laten slapen is het belangrijk dat de kamer goed verduisterd kan worden. Door gordijnen of jaloezieën. En als ze wakker zijn en spelen wil je juist mooi fris licht. Kies mooie kinderlampen, die tot de verbeelding spreken.

—————————————————-
LEES OOK: Licht in de kinderkamer en babykamer de optimale indeling
EN: Duurzame kinderkamer maken? Waar let je op?
—————————————————-

Een opgeruimde kinderkamer

opgeruimde kinderkamerKinderen kunnen al heel jong leren hoe zij op moeten ruimen. Maak het daarom zo eenvoudig mogelijk. Geen grote zware kasten, waar ze misschien niet bij kunnen. Kies voor manden waar zij zelf het speelgoed uit kunnen kiezen. En als ze klaar zijn, kunnen ze de items gemakkelijk weer opruimen. Van een vloer vol met speelgoed kan een jong kind erg onrustig worden. Ze kunnen dan moeilijk kiezen en komen moeilijk in hun spel. Help je kind dus met kiezen, concentreren en opruimen.

Inspiratie en een moodboard

Doe inspiratie op en bekijk voorbeelden op internet. Via Pinterest of Instagram vind je mooie plaatjes. Print wat mooie ideeën uit en maak voordat je praktisch aan de slag gaat eerst een moodboard. Dat is een overzicht van kleuren en vormen die je wilt gaan gebruiken. Ook de verf die je op de muur wilt, kun je daarin verwerken. Zo kun je vooraf al een goed beeld krijgen hoe het gaat worden. De afbeeldingen in dit artikel mochten wij gebruiken van Westwing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.