Duurzame kinderkamer maken, waar let je op?

Duurzame kinderkamer

Duurzame kinderkamerJuist ouders met jonge kinderen maken zich vaker zorgen over het milieu. Je wenst je kinderen immers een mooie toekomst. Met natuur om tot rust te komen en frisse lucht om in te ademen. En ook al lijkt het een druppel op de gloeiende plaat, alle beetjes helpen als je duurzamer wilt gaan leven. Het is ook goed om je kinderen dat te leren. Het is immers hun toekomst waar je voor zorgen wilt en dat van hun kinderen. Begin met een duurzame kinderkamer. Een paar tips hoe je dat doet lees je hieronder.

Tweede hands is hip

Of je nu een slaapkamer maakt voor de kleine die nog geboren moet worden, voor je kleuter of puber kind. Het maakt niet uit. Op elk moment kun je in de kinderkamer rekening houden met het milieu door tweedehands meubels te gebruiken. Je bespaart materialen en de vervuiling die de productie met zich meebrengt. Je spaart bomen in geval van houten meubels. En oude meubels hebben vaak nog meer karakter ook. Geef ze desnoods een likje verf en leer je kind de schoonheid ervan inzien.

Milieuvriendelijke verf

Verf op oliebasis of andere vluchtige stoffen, zijn niet goed voor het milieu. Bovendien is het voor een klein kind niet gezond om de vluchtige stoffen in te ademen. Het is wel bekend dat je voor de babykamer het beste verf op waterbasis kunt gebruiken, precies om die reden. Een duurzame kinderkamer met verf op water- of acrylbasis helpt dus je kindje nu en in de toekomst.

LED verlichting

LED verlichting heeft veel voordelen ten opzichte van verlichting met gloeilampen of halogeen lampen. Een LED lamp gebruikt zeven keer minder stroom dan andere lampen. Dit bespaart je trouwens ook veel geld, ook al zijn ze in de aanschaf wat duurder. LED lampen gaan ook veel langer mee, tot wel tien jaar! Dus op materiaal en productie is dat ook een duurzame keuze. Voordeel voor je kindje is dat een LED lamp zo efficiënt met de stroom omgaat, dat ze nauwelijks energie verliezen door warmte. Dat betekent dat ze niet heet worden en jouw kindje zijn of haar handjes er niet aan kan branden.

Heb jij nog meer tips voor een duurzame kinderkamer? Laat dan hieronder jouw reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.