Kinderkamer restylen? 6x makkelijke tips!

Kinderkamer restylen
Foto door Mizuno K via Pexels

Heb je al een lange tijd niets meer gedaan aan de uitstraling van de kinderkamer? Als je het zat bent of je kind er echt aan toe is kun je de kinderkamer restylen. Hiervoor is het niet nodig om meteen een grote verbouwing door te voeren. Want ook met een paar kleine aanpassingen kun je al een wereld van verschil maken. Tips voor het restylen van de kinderkamer? Hier lees je 6 tips die je kunnen helpen!

1. Kinderkamer restylen? Doe eerst inspiratie op

Voordat je kunt beginnen met het restylen van de kinderkamer, is het natuurlijk belangrijk om voldoende inspiratie op te doen. Op deze manier kun je er namelijk achter komen wat je mooi vindt en wat niet. Online zijn talloze leuke foto’s van slaapkamers te vinden die jou inspiratie kunnen geven. Ook sociale media platformen, zoals bijvoorbeeld Pinterest of Instagram, zijn goed om te checken. Verzamel zoveel mogelijk inspiratie zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Als je iets leuks voorbij ziet komen, vergeet dan vooral niet om deze op te slaan of er een foto van te maken. Dat kan later namelijk nog goed van pas gaan komen. Let op kleuren en materialen. Een nieuwe kleur op de muur doet al wonderen.

2. Laat je kind mee beslissen!

Kinderkamer restylen? Doe dat vooral samen met je kind. Als je kind al op een bepaalde leeftijd is gekomen waarbij zij zelf keuzes kan maken, is het verstandig om je kind bij dit proces te betrekken. Op deze manier weet je zeker dat je kind het daadwerkelijk mooi vindt. Beslis samen over bijvoorbeeld het kleurenpalet en de accessoires.

3. Maak de kinderkamer kindvriendelijk

Bij het restylen van de kinderkamer is het goed om altijd in je achterhoofd te houden dat de kamer wel kindvriendelijk moet blijven. Door de ruimte kindvriendelijk te maken zorg je er namelijk voor dat je kind hier op en veilige manier tijd kan doorbrengen. Zorg ervoor dat kabels en snoeren veilig weggestopt zijn, kies voor meubels zonder scherpe hoeken en gebruik geen breekbare spullen. Je kunt zo de kinderkamer restylen op een veilige kindvriendelijke manier. Zodat je kind er zelfstandig kan spelen.

4. Kinderkamer restylen met behang of verf

Een goede manier om je kinderkamer te restylen, is door de muren van de kamer te pimpen. Dit kun je doen met behulp van behang of verf. Door je muren een nieuw likje verf of nieuwe rol behang te geven, kan het er al snel anders uit komen te zien. Je kunt hiermee dus een groot verschil maken. Het schilderen of verven van de kinderkamer kun je zelf doen, maar het is uiteraard ook een mogelijkheid om dit uit te besteden.


LEES OOK: Welke kleuren in de kinderkamer? Kleur, vorm en licht
EN Duurzame kinderkamer maken, waar let je op?


5. Kijk welke meubels aan vervanging toe zijn

Om de kamer op te knappen is het ook goed om te kijken naar welke meubels aan vervanging toe zijn. Het is vast niet nodig om meteen alle meubels te vervangen. Sommige meubels zijn ook prima op te knappen, door het bijvoorbeeld een nieuw laagje verf te geven. Ga tijdens je zoektocht naar nieuwe meubels op zoek naar de juiste vorm, functionaliteit en kleur. Maar kijk ook eens naar gebruikte meubels, die je zelf op kunt knappen. Of kies voor DIY en maar zelf meubels. Mocht jou dit een mooie uitdaging lijken, dan is een goede voorbereiding wel essentieel. Doe inspiratie op, bekijk tutorials, lees handleidingen en zorg ervoor dat je over het juiste gereedschap beschikt. Sowieso komt goed gereedschap natuurlijk goed van pas bij het restylen van een kamer. Als je hiernaar op zoek bent, neem dan eens een kijkje bij het gereedschap bij mastertools.nl.

6. Voeg nieuwe accessoires toe

accessoires voor de kinderkamer
Foto door Yan Krukov via Pexels

De kinderkamer restylen is een leuke klus. Je hoeft vaak niet eens zoveel nieuwe spullen te kopen. Maar leuke accessoires toevoegen, geven wel een mooie nieuwe look. Denk aan een zitzak in een vrolijke kleur of speelgoed, dat gezien mag worden. Kijk eerst welke accessoires je zou willen behouden en waar je nieuwe voor zou willen hebben. Er zijn talloze leuke slaapkameraccessoires te vinden die de kinderkamer een boost kunnen geven. Sierkussens, plaids, kamerplanten, een spiegel bijvoorbeeld. Uiteraard kun je er ook hierbij voor kiezen om met DIY zelf aan de slag te gaan met het maken van toffe accessoires.

Ga jij de kinderkamer restylen? Dan kunnen deze tips jou op weg helpen! Door één of meerdere van deze dingen uit te voeren, kan je al een hele andere uitstraling creëren. Zo lijkt het weer helemaal nieuw en kun je voorlopig weer vooruit. Heb je zelf tips? Laat het hieronder weten bij de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.