De leukste kinderkamers maak je met deze 5 tips

leukste kinderkamers

Is de kinderkamer aan verandering toe? Je kan de kamer van je kind natuurlijk een complete metamorfose geven. Bijvoorbeeld met het kopen van nieuwe meubels, zoals een kinderbed, kinderbureau en kledingkast. Dat kost meteen veel geld. Er zijn ook manieren om op een budgetvriendelijke manier de kinderkamer er als nieuw uit te laten zien. Bekijk de onderstaande vijf tips maar eens om de leukste kinderkamers te creëren.

1. Nieuwe raambekleding

Nieuwe raambekleding geeft de kinderkamer al een compleet andere look. Kies bijvoorbeeld voor een houten jaloezie op maat. Hout is natuurlijk materiaal en voorziet de kamer van een sfeervolle en gezellige look. Jaloezieën zijn bovendien praktisch in gebruik als het gaat om het aanpassen van de lichtinval en bescherming tegen de zon.

2. Schilder of behang de muren

Door de muur van de kinderkamer een andere kleur te geven, verander je in een handomdraai de uitstraling. Maak je kind blij door een van de wanden van de lievelingskleur te voorzien. Of kies voor behang met een leuk motiefje op een van de muren.

3. Leg een vloerkleed in de kinderkamer

Vind je kind het fijn om op de eigen kamer te spelen? De meeste kinderkamers zijn van een gladde vloer voorzien, zoals laminaat, pvc of ander glad materiaal. Het is dan ideaal als je kind de gelegenheid heeft om comfortabel op de vloer te spelen. Dat is eenvoudig te realiseren met de aanschaf van een vloerkleed. Ook daarmee verander je in een oogwenk de sfeer in de kinderkamer.


LEES OOK: Welke kleuren in de kinderkamer? Kleur vorm en licht
EN Duurzame kinderkamer maken? Hier let je op!


4. Decoratie aan de muur

De kinderkamer is ook eenvoudig te veranderen door de muur van decoratie te voorzien. Er zijn allerlei muurstickers verkrijgbaar die de kinderkamer gezellig maken. Het is ook mogelijk om posters in te lijsten en deze op te hangen. Dat is ook leuk als je de kinderkamer van een speciaal thema wilt voorzien. Dan kies je een poster of muursticker in dat thema.

5. Zorg voor opbergruimte

Je wilt de kinderkamer natuurlijk een beetje netjes houden. Daarom is het aan te raden om voor opbergruimte te zorgen. Bijvoorbeeld door een grote houten kist in de kinderkamer te zetten, waar je kind het speelgoed in kan opruimen. Is er sprake van een kleine kinderkamer en heb je gebrek aan ruimte? In dat geval zijn er voordelige opbergboxen van kunststof beschikbaar die wieltjes hebben en gemakkelijk onder het bed van je kind te schuiven zijn.

De leukste kinderkamers zijn persoonlijk

Je hoeft niet alles in één keer te doen als je de leukste kinderkamers wilt maken voor je kinderen. Het is vaak veel leuker als zo’n kamer groeit naar de ideale plek voor jouw kind. Maak het persoonlijk en schaf af en toe iets aan wat jezelf of je kind echt mooi vindt. Zo groeit er iets unieks, waar je kind zich echt thuis kan voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.