Keuken verbouwen? Kleur en een betonnen vloer!

huisdieren en keukenvloerenJe keuken verbouwen doe je niet zo vaak. Als deze er echt aan toe is, weet je waarschijnlijk al precies hoe je het hebben wilt. Je kijkt bij vriendinnen en doet inspiratie op in bladen. Zelf vind ik een betonnen vloer erg mooi. Een vriendin van mij liet in haar keuken een betonlook gietvloer maken met vloerverwarming eronder. Want koude voeten wil je niet hebben als je ’s ochtends je ontbijt klaarmaakt. Ik vind dat echt heel mooi, juist omdat je deze vloer met alle soorten interieurs goed kunt combineren. Met naturel kleuren en ook felle tinten in alle kleuren van de regenboog.

Voordelen betonnen vloer

betonnen vloerEr zijn veel voordelen aan een betonnen vloer. De kleur is neutraal grijs en daar past van alles bij. Kleurrijke romantische meubels of strak design. De betonnen vloer kan het allemaal hebben. Je kunt het natuurlijk helemaal strak houden met grijze of witte muren en strakke gladde meubels. Dan geef je eenvoudig een industrieel uiterlijk aan de ruimte. Maar met snoezige, romantische meubels zie je een mooi contrast. Een gladde betonnen vloer met de juiste coating tegen vuil, is ook nog eens gemakkelijk schoon te maken. Een gladde vloer in de keuken is sowieso erg fijn. Je kunt het dweilen en haalt er gemakkelijk een natte doek overheen. Zeker als je ook huisdieren hebt is een betonnen vloer echt heel handig.

———————————————————–
LEES OOK: Welke vloer kies jij met huisdieren?
EN 5 tips voor een kindvriendelijke vloer
———————————————————–

Styling van de ruimte

Zoals ik al zei kun je een betonnen vloer heel goed combineren met strakke industriële meubels. Als je van een moderne inrichting houdt, is het dus een makkelijke start als je de vloer al strak en egaal grijs kunt maken. Maar ook voor een romantische inrichting is een betonnen gietvloer een prachtig begin. Alle kleuren van de regenboog kun je combineren met deze vloer. De romantiek, die je in de meubels meebrengt, steken prachtig af tegen de pure grijze toon van de vloer. Ik zou het wel weten, als mijn keuken aan de beurt is, komt en zeker een betonnen gietvloer in! En jij? Wat is jouw ideale vloer voor in de keuken? En ben jij toevallig bezig met je keuken verbouwen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.