Welke vloer kies jij met huisdieren?

Welke vloerHeb je al jaren dieren in huis? Of ben je van plan deze te nemen? Katten en vooral honden hebben een grote invloed op je interieur. Als je niet elke dag je bank vol met haren wilt hebben, kies je voor een makkelijk afneembare bank als je katten hebt. Of met een hond zorg je ervoor dat hij juist niet op de bank springt. Dat kun je een hond makkelijk leren. Maar de vloer is wel overgeleverd aan de haren en vuiligheden van je geliefde viervoeter. Kies je een nieuwe vloer? Dan is het handig daar rekening mee te houden. Maar welke vloer kies je dan?

Welke vloer is handig met honden?

Met honden is het handig om een vloer te kiezen die je makkelijk schoon kunt houden. Een gladde vloer, die je kunt dweilen. Een egale vloer, waar je meerdere keren per dag een Swiffer of bezem over heen kunt halen. Alle haren veeg je dan makkelijk weg. Samen met het zand en de blaadjes, die je beest mee naar binnen brengt. En als dat modder is omdat het buiten regent, dan is een natte lap afdoende. Een gladde vloer is met honden ideaal.

Honden en veiligheid op een gladde vloer

Een gladde vloer is handig om schoon te houden met een hond in huis. Maar je moet wel rekening houden met de activiteiten van je hond. Ze glijden er namelijk makkelijk op uit. En dat is slecht voor de heupen. Daarom is het belangrijk je hond te leren dat hij of zij binnen niet mag rennen. Voor spelen en rennen kan je beter even lekker naar buiten gaan. Weer of geen weer. Het is buiten altijd lekker voor honden. En voor mensen trouwens ook. En voor vieze poten ben je niet meer bang als je een gladde vloer hebt. En welke kies je dan?

Vloeren die je goed kunt schoonmaken

Natuurlijk valt vooral tapijt af als je de vloer schoon wilt houden met dieren in huis. Maar er zijn mooie alternatieven. En zeker met een vloerverwarming eronder, kunnen ook gladde vloeren een warm effect geven in huis. Denk aan plavuizen, goede pvc vloeren of laminaat. Maar ook parket en andere houten vloeren kunnen geschikt zijn. Zolang het vuil er maar niet in kan trekken. De populaire betonnen gietvloer is ook mogelijk. Je moet er dan wel een speciale coating overheen aanbrengen, zodat vuil en vocht niet in de vloer trekt.

Wat voor soort vloer heb jij gekozen? Ik ben benieuwd wat jouw overwegingen zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.