Home / Vrij uit & Thuis / Energie besparen met een groot gezin

Energie besparen met een groot gezin

Groot gezin, kleine energierekening? Zo doe je dat!

energie besparenEnergie besparen, hoe doe je dat? Kinderen zijn heerlijk. En voor sommigen geldt: hoe meer kinderen hoe beter. Maar kinderen zijn ook duur. Héél duur. En hoewel dat natuurlijk niet betekent dat dat je ervan weerhoudt om voor ze te kiezen, is het wel prettig als ook de energierekening behapbaar blijft. Dat kan, echt! Bijvoorbeeld met behulp van onderstaande handige tips:

Introduceer de douchecap!

Nee, niet een pet. Een cap. Een limiet. Worden de kids ouder? Dan gaan ze hoogstwaarschijnlijk ook genieten van lang douchen. Met een groot gezin kan dat voor flinke waterlasten zorgen. Zeker wanneer je trotse moeder bent van één of meerdere dochters die ervan houden om soms wel twee keer per dag tien minuten te douchen. Spreek bijvoorbeeld af dat je allemaal slechts

Échte douchefreak? Las dan “zaterdag douchedag” in als tegenhanger van de douchecap. De timer die de rest van de week geldt, geldt dan bijvoorbeeld op zaterdag niet.

LED lampen in plaats van halogeenlampen.

Overal en altijd brandt licht in huis. Zeker als je er met veel mensen woont. De oplossing? Vervang alle gloei- en halogeenlampen in huis in LED-pitten. Alle soorten en maten vind je online. Ze kosten iets meer in aanschaf, maar gaan tot tien keer langer mee en besparen 40 tot 80% op je lichtverbruikskosten. En nog wat: vanaf september 2018 moeten we er sowieso aan geloven, omdat de EU naast gloeilampen ook halogeenlampen gaat verbieden. Waarom wachten? Begin direct met vervangen!

Energie besparen? Las een wekelijkse truiendag in.

energieGeloof ons: het is nog gezellig ook! Het concept is heel simpel: tijdens de koude wintermaanden vinden we het allemaal prettig als het aangenaam warm is in huis. De verwarming op 21 of 22 graden zetten is dan heerlijk. Maar bij een groot gezin is er altijd wel iemand thuis, wat betekent dat de verwarming de hele dag moet draaien. Hartstikke duur!

De oplossing? Las doordeweeks een truiendag in. Op die dag mag de verwarming niet boven de 19 of 20 graden komen. Kruip in de avond gezellig met de kids onder een kleedje en trek een wat dikkere trui aan. Opgelost! Het scheelt je al gauw 10 tot 20 % op je maandelijkse stookkosten. Op jaarbasis kan dat met een groot gezin oplopen tot 200 euro!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *