Een aanbouw in je huis, waarom? En hoe richt je het in?

Een aanbouw in je huis

Sinds we met z’n allen veel meer thuis werken, kiezen steeds meer mensen voor een aanbouw. Wat is een goede reden om een aanbouw in je huis te maken? En hoe richt je deze vervolgens in? Of je nu net een aanbouw hebt laten plaatsen of deze een make-over wilt geven, het kan een leuk maar lastig project zijn. Met een paar tips en trucs kan je de ruimte mooi en functioneel inrichten tot een ruimte waar jij graag je tijd doorbrengt.

Waarom een aanbouw in je huis?

Een aanbouw in je huis maken, betekent dat je een geheel nieuwe ruimte aan je huis bouwt. De meeste mensen die hiervoor kiezen, vinden het huis te klein worden. Bijvoorbeeld doordat er een extra kindje geboren is of wanneer je veel vaker thuis aan het werk bent. In de Corona jaren hebben we allemaal gevoeld hoe groot of klein ons huis werkelijk is. En als je niet wilt verhuizen en toch meer ruimte wilt, is aanbouwen een goede optie. Omdat een aanbouw altijd ten koste gaat van de ruimte om je huis, kiezen veel mensen voor een ruimte met veel ramen en openslaande deuren. Dat geeft een gevoel van binnen en buiten tegelijk. Goede isolatie en de juiste raamdecoratie zijn dan wel belangrijk.

De aanbouw inrichten: tips

Is de aanbouw eenmaal klaar? Dan is het tijd voor de inrichting. Denk goed na over het doel van de ruimte. Wil je dezelfde stijl als de rest van het huis? Of mag het iets heel anders worden? Ga je er werken of slapen? En met welke ruimte staat het in verbinding? Heeft het een eigen opgang en sanitair? Dan kun je het trouwens als bedrijfsruimte gebruiken. Dat heeft fiscale voordelen als je ondernemer bent. Voor de inrichting zijn de volgende stappen verder handig.

Meet de ruimte op

Voordat je aan de slag gaat met het shoppen voor meubels of andere items is het belangrijk dat je de ruimte opmeet. Hierdoor heb je een goed idee van wat er wel en niet in past. Dit kan kostbare fouten voorkomen bij het aanschaffen van producten die misschien helemaal niet passen.

Meubels die je doel dienen

Bedenk voor het aanschaffen van de meubels welke stijl jij wilt creëren in de ruimte. Kijk goed rond en bezoek verschillende winkels om de meubels ook eens uit te proberen. Je wilt natuurlijk geen bank waar je niet fijn op kunt zitten. Ook de kwaliteit van de meubels is erg belangrijk, elk jaar opnieuw meubels moeten kopen is niet fijn voor je portemonnee en het milieu. Ga daarnaast voor meubels die gemakkelijk te verplaatsen zijn en op verschillende plekken passen. Hierdoor kun je de indeling van de kamer gemakkelijk veranderen op het moment dat je daar behoefte aan hebt. Denk hierbij aan een bank, poef of stoelen, tafel of bureau. Deze kunnen vaak perfect op verschillende plekken in een kamer staan.

Raamdecoratie die past bij het doel van de ruimte

Niet te missen in je aanbouw is natuurlijk de raamdecoratie. Tegenwoordig zijn hier erg veel opties voor. Het kan de perfecte manier zijn om sfeer en kleur aan te brengen in de ruimte. Raamdecoratie is er in verschillende soorten, maten, kleuren en stoffen te vinden. Een rolgordijn is de perfecte raamdecoratie om de lichtinval en privacy te regelen in de kamer. Combineer dit met een gordijn en creëer extra sfeer in de kamer. Kijk voor een ruim assortiment op Raamdecoratie.com. En laat je adviseren.

Decoratie voor een prettige sfeer

Maak je aanbouw helemaal af met de leukste decoraties. Het is en belangrijk onderdeel van het creëren van een comfortabel en warm gevoel. Vloerkleden, wanddecoratie en mooie schilderijen, het kan allemaal gebruikt worden om een fijne sfeer te creëren. Maak de zithoek compleet met een paar leuke kussen op de bank en een mooie maar comfortabele deken. Kijk ook naar de juiste verlichting die kan zorgen voor een fijne warme sfeer.

Foto bovenaan dit artikel door Mikhail Konetski via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.