Home / Nieuws / 4 tips om de juiste kleur vloer te kiezen

4 tips om de juiste kleur vloer te kiezen

juiste kleur vloerDe juiste kleur vloer kiezen is best lastig. De kleur van de vloer heeft namelijk behoorlijk wat invloed op het gevoel van ruimte en de sfeer in huis. Zo kies je de juiste kleur vloer:

Bedenk wat voor licht er in de ruimte is

De vloer is de basis van je interieur. Elke vloer ziet er anders uit bij lamplicht als bij daglicht. Bekijk vloermonsters daarom met verschillende soorten licht, dan weet je zeker dat je de juiste kleur vloer kiest. Ga ook na wat voor soort licht er in de kamer is. In een slaapkamer heb je vaker lamplicht en in een woonkamer vaker daglicht.

Realiseer je wat het effect van kleur is

Kleuren hebben een groot effect op de sfeer in de kamer. Zo geven lichte vloeren de ruime een zonnige, positieve sfeer. Donkerder vloeren zorgen juist voor een rustieke, rustige uitstraling. Zwart staat weer voor luxe en klasse. Realiseer je dit effect van kleur voordat je een vloer gaat uitzoeken.

Houd rekening met de grootte van de kamer

Een grote kamer maak je warm en gezellig door voor de vloer een wat donkerder kleur te kiezen. Denk aan donker eiken, taupe of antraciet. Een donkerder kleur maakt de kamer kleiner en geeft een gezellige sfeer.

Het omgekeerde geldt natuurlijk ook. Een kleine ruimte lijkt groter met een lichte vloer. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor off-white, lichtgrijs of licht eiken. Met een pvc vloertje kun je uit alle kleuren kiezen.

Betrek het hele interieur

Je koopt geen vloer voor een lege kamer, dus zorg dat de kleur matcht met de meubels. Als je bijvoorbeeld design meubels goed wilt laten uitkomen, kies je het beste een vloer met een naturel kleur.

Wat doe jij om de juiste kleur vloer te kiezen? Heb je tips? Deel het hieronder in de reacties!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *