Tips voor meer energie

Door: Leonie Linssen

1. Onderzoek je energiegevers
Ben jij je bewust waar je energie van krijgt en wat je energie kost? Onderzoek je gedrag. Maak een lijstje van energievreters en energiegevers. Vul het lijstje iedere dag aan: wat gaf jou vandaag energie? Hou dit een paar weken vol, voor het beste inzicht en resultaat.

2. Kies bewust!
Alles is een keuze, ook de dingen die je doet in je leven. Wil je meer energie? Tijd voor een moment van bezinning. Streep een of meer energievreter(s) van je lijstje en vervang het door een of meer energie-gever(s). Soms is het heel simpel!

3. Doe aan lichaamsbeweging
Sporten geeft energie, ook al lijkt dat niet zo als je ’s avonds moe op de bank ligt. Pep jezelf op, of zoek steun bij een vriend of vriendin. Als je eenmaal hebt gesport voel je de energie door je lijf stromen!

4. Luister naar je hart
Doe jij wat je echt wilt? Ben jij met de juiste dingen bezig? Waar ligt jouw heimelijke verlangen? Wat zijn jouw dromen? Wat wil jij diep in je hart? Luister naar die innerlijke stem. Hij is er niet voor niets.

5. Neem regelmatig een moment voor jezelf
Druk druk druk? Neem regelmatig een moment voor jezelf. Ga een stukje wandelen of luister naar een rustgevende plaat.

6. Eet gebalanceerde voeding
Het klinkt afgezaagd, maar het helpt wel. Zorg voor voldoende groenten en fruit en vermijd ongezonde snacks en teveel suiker. Een heldere geest huist in een gezond lichaam.

7. Start de dag met een positieve meditatie
Fantaseer over de dag die komen gaat, op een positieve manier. Spreek jezelf in gedachten positief toe: Dit wordt een geweldige dag. Ik ben vol energie en maak mijn keuzes bewust. Ik werk doelgericht en zelfbewust. Ik heb alle tijd voor de dingen die ik wil doen. Ik ben zorgeloos en gelukkig. Welkom nieuwe dag!

8. Dans dans dans!
Dansen is een geweldige manier om energie te krijgen. Het is gezond en gezellig en het brengt je in hogere sferen! Ken jij dat gevoel van high zijn van het dansen op jouw favoriete muziek? Nee? Dan ben je vast niet lang genoeg doorgegaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.