Tips om jezelf te zijn

Door: Leonie Linssen,
Tips om jezelf te zijn1. Tip van Loesje: Wees jezelf, er zijn al genoeg anderen.
2. Doe minder dingen die je niet leuk vindt, kom voor jezelf op, durf nee te zeggen en doe meer van hetgeen je echt leuk vindt.
3. Luister naar je intuitie. Je intuitie geeft vaak prima aan wat goed voor je is en wat niet. Handel ernaar.
4. Ga op zoek naar je passie. Waar word je blij van? Op welke van de dingen die je hebt gedaan in je leven ben je het meest trots? Zet ze op een lijst en kijk welke verbanden je ziet. Trek je conclusies.
5. Durf hulp te vragen als je er achter komt dat je het eigenlijk heel anders wilt doen in je leven. Praat met mensen die je inspireren. Zoek een iemand met een positieve voorbeeldfunctie. Neem een coach 😉
6. Ontdek welke ego’s je dwars zitten en welk bijbehorend compensatiegedrag je vertoont. Leer jezelf en je valkuilen kennen.
7. Vervang je angsten en negatieve gedachten door ondersteunende positieve affirmaties, zoals ‘ik heb meer dan genoeg zelfvertrouwen om mezelf te laten zien’ of ‘ik ben het waard om voor mezelf op te komen en in mijn kracht te staan’
8. Jezelf zijn is niet hetzelfde als ideaal of perfect zijn. Sta jezelf toe fouten te mogen maken en ontdekkingen over jezelf te doen. Je bent het waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.