Je wensen het universum in

door: Leonie Linssen

Vandaag hadden mijn schrijversmaatje Stephan Wik en ik een afspraak bij een van onze potentiele uitgevers. Dat was leuk. Door zo’n gesprek gaat een boek in wording echt leven. Je plannen en wensen komen dichterbij een stukje werkelijkheid. Dat dit boek er komt, staat buiten kijf. Of het boek goed verkocht gaat worden is afwachten. Of eigenlijk ook niet. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij met ons boek heel veel mensen die worstelen in hun liefdesrelatie(s), iets te bieden hebben.

Een leuke stap van wens naar werkelijkheid, is om je wensen het universum in te gooien. Ik vind het heerlijk om te fantaseren hoe het zou zijn, als ons boek er straks is. Onderweg terug naar huis passeerden we een aantal boekwinkels. Stapels met boeken keken ons stralend aan. ‘Welke stapel kies jij voor ons boek?’ Vroeg ik aan Stephan. Ik sleurde hem mee de winkel in. ‘Waar wil jij dat ons boek straks komt te liggen?’ Hij wees naar een stapel tussen de stapels, maar bij het naar buiten gaan zagen we een grote stapel boeken bij de kassa, met een mooie poster op de achtergrond die de aandacht trok. ‘Dat wordt ‘m!’ We grijnsden naar elkaar.

Of het werkt of niet, daar kun je over discussieren. Maar eigenlijk is dat helemaal niet belangrijk. Je wensen op deze manier het universum ingooien, verbindt je opnieuw aan datgenen wat jij wilt bereiken. Dat is prettig en stimuleert. En het allerbelangrijkste: het is zo ontzettend leuk om te doen! Ik geniet er enorm van, het geeft zo’n energierijk gevoel. Voorlopig blijf ik nog maar even positief fantaseren.. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.