Moeders fietsen steeds meer dan voorheen

moeders fietsen op een elektrische-mamafiets

Je bent moeder en je doet het allemaal. Werken, het huishouden, de kinderen van hot naar her brengen en helpen op school. Allemaal geen probleem. Bovendien pakken we massaal steeds vaker de fiets. Maar de meeste moeders maken het zichzelf ook niet perse lastiger dan nodig is. De elektrische moederfiets is steeds populairder aan het worden, en dat is niet voor niets. Dit handige vervoermiddel is bijna onmisbaar voor de moderne mama.

Moeders fietsen vaker dan voorheen

De gemiddelde Nederlander fietst wat af, al was dat in de loop der jaren wel minder geworden. We pakten voor kleine stukjes ook regelmatig de auto, iets wat vroeger veel minder vaak gebeurde. Toch wordt nu ook fietsen weer steeds populairder, en daar zal de elektrische fiets zeker aan bijgedragen. Het geeft immers minder fysieke inspanning en is dus ook met een fiets vol kinderen en boodschappen veel beter te doen.

Het gemak van elektrisch fietsen

De meeste fietsen die momenteel verkocht worden zijn elektrisch, omdat we allemaal steeds meer het gemak hiervan inzien. Zeker ook moeders, die zich de hele dag door van hot naar her lijken te verplaatsen, stappen massaal over. Een mamafiets kopen wordt daarom ook steeds populairder.

De gemiddelde dag van een moeder

De gemiddelde moeder bestaat niet, net zomin als een gemiddelde dag van een moeder bestaat. Toch zijn er wel overeenkomsten te vinden. Er is vrijwel altijd sprake van kinderen die naar school of opvang gebracht worden. En een afstand naar het werk die moet worden overbrugd. Boodschappen die moeten worden gedaan en kinderen die naar allerlei afspraken, clubjes en sportactiviteiten moeten worden gereden.


LEES OOK: Elektrisch fietsen gemak en voordeel
EN Je kind veilig leren fietsen doe je zo!


De nadelen van een auto

De hele dag met de auto rond racen heeft zo zijn nadelen. Ten eerste is er lang niet overal parkeerplek beschikbaar. Ook vragen met name scholen nadrukkelijk aan ouders om de auto zo veel mogelijk te laten staan. Om files rond het schoolplein te voorkomen. Daarnaast kost het aardig wat benzine om de hele dag korte stukjes te rijden. En in de stad ben je ook met de auto lang niet altijd sneller dan met de fiets.

Moeders fietsen graag

De fiets is daarom altijd al een populair vervoersmiddel voor moeders in Nederland. Moeders fietsen graag, maar soms is het ook zwaar. Met twee kinderen en boodschappen op de fiets, moet je wel in goede conditie zijn om in de avond genoeg energie over te houden voor koken, eten en bedtijd verhalen. Het leven van een moeder is toch al een marathon, die elke dag opnieuw begint. Leuk dat je er een prima conditie mee opbouwt, maar na een dag heen en weer fietsen kun je ook gewoon bekaf zijn.

Ondersteuning door de elektrische fiets, moederfiets en bakfiets

Een gewone dames elektrische fiets kan je al een eind op weg helpen, doordat je een stuk minder hard hoeft te trappen. Wil je echter echt comfortabel fietsen en makkelijk meerdere kinderen in zitjes kunnen vervoeren? Denk dan aan bijvoorbeeld de Urban Iki kinderzitjes die makkelijk te bevestigen zijn aan een elektrische moederfiets.  Een elektrische bakfiets kan natuurlijk ook, dan zitten je kinderen gezellig met hun eventuele bagage in de bak. Let er wel op dat deze net wat minder wendbaar zijn dan een reguliere fiets, en aardig wat ruimte vereisen om ze te kunnen stallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.