Elektrisch fietsen, gemak en voordeel

Elektrisch fietsen

Elektrisch fietsen wint aan populariteit in Nederland. Steeds vaker word je bij een stevige tegenwind of heuveltje voorbij gefietst door een oude dame of heer. Toen elektrisch fietsen nog niet zo bekend was, kon je wel eens gaan twijfelen aan je conditie als dit gebeurde. Maar die tijd is voorbij. Elke dag fietst er wel iemand aan je voorbij, waarvan je je afvraagt of hij of zij wellicht geholpen wordt door de techniek. Want het scheelt een hoop kracht en energie tijdens het fietsen als je geholpen wordt door een elektromotor. En het zijn ook niet alleen maar ouderen die er gebruik van maken. Bij Fietsenmakerhoorn.nl verkopen ze bijvoorbeeld ook veel elektrische fietsen aan jonge moeders!

Het gemak van elektrisch fietsen

Stel je bent zo druk dat je eigenlijk je energie een beetje moet sparen. Je sport wel, maar fietsen is niet je hobby. Je vindt het wel fijn om naar je werk te fietsen, maar wilt niet bezweet aankomen op kantoor. Dan biedt elektrisch fietsen uitkomst. En als je werk eigenlijk net te ver is om te fietsen, dan nam je vroeger al snel de auto of de trein. Maar elektrisch fietsen is veel leuker en gezonder. Het is goedkoper dan een auto en je werkgever kan er belastingvrij een vergoeding voor geven. Elektrische fietsen zijn er ook in hippere modellen dan voorheen.

Fietsplan van je werkgever

Als je op de fiets of op de elektrische fiets naar je werk gaat, kan jouw werkgever je daar een vergoeding voor geven of lenen. Zoals bij de aanschaf van de fiets. Verder kan hij je een bedrag per gefietste kilometer geven, waarmee je dan je fiets terug kunt verdienen. Hoe dat precies zit, kun je nakijken op de site van de overheid. Deel deze informatie ook met je werkgever, want uit onderzoek blijkt dat ruim 70% van de werkgevers niet op de hoogte is van de mogelijkheden. Vertel je werkgever ook dat fietsen een positieve invloed heeft op werknemers: ze worden productiever, minder vaak ziek en ze zijn gelukkiger. Bijna de helft van de werknemers in Nederland geeft aan met een fiets zeker op tijd op het werk te zijn. Geen files, geen parkeerproblemen. Dat is natuurlijk goed voor de baas, en ook nog eens goed voor het milieu.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.