Tweedehands kleine middenklasse kopen: Peugeot 208?

Tweedehands kleine middenklasse kopen

Wil jij een tweedehands kleine middenklasse kopen? Voor je werk of als boodschappenauto? Dan heb je veel te kiezen. Denk aan de Suzuki Swift of Renault Clio. Ford Fiesta en de Opel Corsa vallen binnen deze range. En zelfs de populaire Volkswagen Polo, ook al is die wat duurder. Maar stel je hebt je oog laten vallen op een Peugeot 208. Waar let je dan op bij je beslissing, behalve dat de auto de juiste kleur moet hebben? Wat zijn de voor- en nadelen van de Peugeot 208? Als je dat weet, kan het je helpen een keuze te maken. Niet iedereen vindt dezelfde eigenschappen belangrijk aan een auto. De één gaat voor comfortabel zitten, de ander wil een goede wegligging om stevig door de bocht te kunnen gaan. En heb je vaak passagiers? Dan is been- en bagageruimte belangrijk om op te letten.

Peugeot 208 blinkt uit in sportiviteit en ontwerp

Je wilt een occasion kleine middenklasse kopen. Maar ze lijken zo op elkaar. Alle auto’s zijn in de laatste 40 jaar steeds meer op elkaar gaan lijken. Als we letten op ontwerp, zijn het de kleine dingen die het ‘m doen. De Peugeot 208: heeft een origineel ontwerp van pittige koplampen en een luxe dashboard met 3D display. De auto is snel en pittig in het rijden en ligt stevig in de bocht. Dat betekent echter ook dat je inlevert aan rijcomfort. De vering is bij dit soort sportieve auto’s stug, dus het kan een bumpy ride worden met de kinderen achterin.


LEES OOK: Hoe vervoer je kleine kinderen in de auto?


Weinig beenruimte en kleine kofferbak

Over kinderen op de achterbank gesproken. De Peugeot 208 heeft weinig beenruimte en de kofferbak is bij wijze net groot genoeg voor de boodschappentas. Je hebt 265 liter voor bagage, dat is bijna 130 liter kleiner dan bij de nieuwste Clio. Als je deze auto zou rekenen tot de zogenaamde ‘boodschappenauto’s’ is dat wat onhandig gekozen van Peugeot. Maar hé, je kunt er stevig mee vooruit komen en ook op de snelweg kun je goed meekomen.

De nieuwprijs ligt rond de 20 duizend euro en er zijn genoeg gebruikte exemplaren van te vinden. Wil je meer weten over deze auto? Lees dan het volledige oordeel dat autojournalist Niek Schenk erover geeft. Hij beoordeelde de Peugeot 208 1.2 PureTech (100 pk/75 kW).

Tweedehands kleine middenklasse kopen?

Ben jij een sportieve rijder en ga je helemaal voor het subtiele ontwerp van dit model? Of zou je eerder voor de eenvoudige en voordelige Suzuki Swift gaan? Verdiep je goed in de verschillende merken en modellen voor je een keuze maakt. En maak altijd eerst een paar proefritten om te vergelijken, voor je echt een auto koopt. Dan kun je pas echt voelen hoe het is om erin te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.