Vakantie vibe in Nederland? 8 Tips voor een vrij gevoel

Vakantie vibe in eigen land

vakantie vibeHet is zomer! Een periode waarin we met het gezin een gevoel van vrijheid opzoeken. Veel mensen blijven in Nederland. Omdat code oranje in grote delen van Europa weer van kracht is. We nemen liever geen risico op een Lock down op ons vakantie adres. Dus we gaan lekker thuis de vakantieganger uithangen. Maar hoe krijg je dan toch dat echte vakantiegevoel? Die vakantie vibe in Nederland krijgen is niet moeilijk. Zelfs niet vanuit je eigen huis.

In en om het huis? Of de vakantie vibe?

Je kunt natuurlijk gewoon lekker rommelen in eigen huis en tuin deze zomer. Veel mensen gebruiken hun vakantiegeld dit jaar voor het opknappen van hun huis. En dit jaar blaas je een extra groot zwembad op voor in de tuin. Maar het is wel leuk om er ook op uit te gaan in de weken dat je vrij bent. Ook al zijn het maar kleine dingen. Ze hoeven niet veel te kosten en kunnen ook in de buurt van waar je woont. Deze tips kunnen je helpen:

1. Huur een scooter of koop er een

Als we op vakantie zijn huren we ze altijd graag: een scooter om de omgeving te verkennen. Maar in Nederland is het een vervoersmiddel. Dat is natuurlijk mindset. Huur of koop een scooter, sluit de beste scooterverzekering af en ga op ontdekkingstocht in eigen land. Neem een lunchpakketje mee en ga met het hele gezin. Even lekker de haren laten wapperen in de wind. En dingen zien, waar je normaal de tijd niet voor neemt. Maak vooral geen haast. En sla eens links of rechtsaf waar je normaal rechtdoor gaat.

2. Laat opblijven om sterren te kijken

In de vakantie is het met kleine kinderen wel fijn om een zekere regelmaat aan te houden. Maar juist de uitzonderingen daarop, geven de leukste herinneringen. Laat je kinderen de sterren zien op een heldere nacht. En loop eventueel naar het buitengebied met weinig straatverlichting. Daar kun je de sterren nog beter zien!

3. Zwemmen in open water

Bijna overal in Nederland is wel water. En zeg eens eerlijk, hoe vaak neem jij een duik in open water in eigen land? Het is veel avontuurlijker dan een zwembad. En bedenk maar eens: die keer dat je in Frankrijk of elders dat beekje indook. Ben je dat ooit vergeten? Nou dan! Die vakantie vibe opzoeken is niet zo moeilijk. Kies trouwens wel altijd voor stromend water. In stilstaand water kan blauwalg ontstaan.
————————————————————-
LEES OOK: Fietsvakantie in Nederland? Leuk voor de kinderen!
EN Zomervakantie 2020 wat kan wel?
————————————————————-

4. Zomaar uit eten omdat het kan

We zijn gewend om alles te plannen als we in Nederland zijn. Die vakantie vibe is zo leuk, omdat er onverwachte dingen kunnen gebeuren. Dus plan niet teveel. En heb je zin om uit eten te gaan? Bedenk dat dan gewoon last minute. Wel even reserveren in verband met de regels voor Corona. En misschien betekent het dan dat je naar een ander restaurant gaat dan normaal. Extra leuk!

5. Picknicken in het wild

Maak een grote mand met lekkere broodjes en limonade en ga op pad met je kinderen. Zoek een leuk plekje uit en leg een kleed neer. Blijf wel uit de buurt van eikenbomen, want de zakjes met haren van de processierups hangen er nog in. Maar de rupsen zijn al vlinders geworden. En regent het? Hou dan de picknick gewoon binnen. Ik deed dat vroeger vaak met mijn kinderen. Daar hebben ze het nog steeds over!

6. Zet de tent op in de tuin

Gek maar waar: het echte vakantiegevoel komt naar boven bij gebrek aan comfort. En daarvoor hoef je helemaal niet ver weg te gaan. Zeker kleine kinderen maakt dat helemaal niets uit. Probeer het eens: kamperen in eigen tuin. Het is dikke pret!

7. Op safari in Nederland

Dieren spotten kan ook in eigen land. De vakantie vibe ontstaat, zodra je van de begaande paden afwijkt. Dagelijkse beslommeringen laat voor wat ze zijn. Neem verrekijkers mee of juist een loep. Determineer alle dieren die je tegenkomt op een wandeling in de buurt. Insecten, vogels en misschien koeien in de wei. Observeer ze een tijdje, zodat je iets kunt ontdekken aan hun gedrag. Dat is leerzaam en super leuk!

8. Wereldgerechten samen klaarmaken

Spreek met je gezin af dat jullie elke dag een ander gerecht eten. Beslis in de ochtend samen in welk land jullie willen eten. Of laat elke dag iemand kiezen. Zoek op wat de lokale bevolking eet in Frankrijk, Italië of Mexico. En wat dacht je van Libanees eten of een typisch Amerikaanse hamburger met friet. Extra large natuurlijk. Superleuk om samen klaar te maken. En als je aan tafel zit, bespreek je samen alles wat je weet over dat specifieke land. Laat je kinderen iets opzoeken over dat land, zodat zij jou ook iets kunnen leren.

Heb jij andere tips? Om die vakantie vibe in je vrije dagen op te wekken? Zonder dat je daar verre reizen voor hoeft te maken? Laat het weten door hieronder jouw reactie achter te laten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.