Zomervakantie 2020? Wat kan wel?

Zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020We leven al een paar maanden in onzekerheid. Veel mensen hebben familie verloren. Ondernemers vrezen voor hun bedrijf. En daarnaast gaat toch het leven ‘gewoon’ door. We vragen ons massaal af of we wel op vakantie kunnen deze zomer. Een vakantie waarin we juist al die zorgen even van ons af kunnen laten glijden. Misschien hebben we niet zo’n lange vakantie als anders. Omdat scholen lesstof in moeten halen met de kinderen. Of omdat jouw werkgever alle zeilen bij wil zetten om het bedrijf overeind te houden. En we weten niet of we de grens wel over kunnen. Dan is vakantie in eigen land een geweldig alternatief. Lees hier tips voor zomervakantie 2020 in eigen land.

De Nederlandse natuur in

Er zal in elk geval minder toerisme uit het buitenland zijn deze zomer. De zomervakantie 2020 is daarom een uitgelezen mogelijkheid om ons eigen land te ontdekken. Want zeg nu eerlijk, hoe vaak ging jij op ontdekkingsreis in Nederland? Toerde jij wel eens langs de Vecht? Wandelde jij wel eens naar de Hunebedden? Ken jij alle natuurgebieden en wandelroutes al? Er is zoveel te zien in Nederland, waar we voorheen met onze drukke levens en verre reizen niet aan toekwamen. Trek je wandelschoenen aan, pak de fiets en ga op pad. Zoek een mooie thema-wandeling voor de kinderen, bezoek een kasteel of ga zonnen, zwemmen en zeilen aan een plas.

Met de auto op pad naar de stad

Als je niet van wandelen of fietsen in de natuur houdt, pak dan de auto en maak een rondje Nederland. Bezoek bijvoorbeeld alle Hanzesteden of de hoofdsteden van elke provincie. Bereid je voor zoals elke vakantie. Neem zonnebrand mee. Rugzakjes met de juiste spullen voor de kinderen. Laat de auto even nalopen en vul de olie bij. Check je autoverzekering en je lidmaatschap van de wegenwacht. Maak een planning, of juist niet. Klaar voor een roadtrip! Deze keer vier je feest in de auto als je de provincie uitrijdt. Hoe klein ons land ook is, als je goed oplet zie je zoveel verschil in landschap, bouwstijl en natuur onderweg. En als je dan in de stad aankomt, praten de mensen toch echt met een ander accent. Wonderlijk toch!?

Naar het water op de camping

Zomervakantie in eigen landHoud je van watersporten? Of juist van luieren met een boek op een strand? In Nederland zijn zoveel mooie campings en vakantiewoningen aan zee en langs de meren. Kies je plekje en ga ervoor! Zeker met de mooie zomers zoals we die de laatste jaren hebben, waan je je als God in Frankrijk. Maar dan aan één van de Friese meren of aan de Hollandse kust. Neem een diepe duik in het water en kijk eens of dat anders voelt. Misschien een paar graden kouder? Of valt het mee? Misschien word je wel weer verliefd op vakantie in eigen land.

Wat je ook doet deze zomer, houd rekening met elkaar. En als je ontdekkingstocht mooie ‘parels’ oplevert, deel deze dan met ons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.