Tuin zomer klaar maken? Tips!

Tuin zomer klaar maken

‘Ah dat doen we de volgende zomer wel.’ Je tuin kan best een opknapbeurt gebruiken, maar zodra het lekkere weer doorbreekt wil je niets liever dan gewoon relaxen in je tuin. Dus schuif je het opknappen van je tuin op naar volgend jaar. Heel begrijpelijk, maar het wordt wel een keer tijd nu, dus aan de slag! Ik geef je wat tips zodat jij deze zomer niet alleen van het lekkere weer, maar ook van je mooie tuin kunt genieten!

Weg met onkruid, rotzooi en aanslag

Laten we bij het begin beginnen: de grote schoonmaak. Niet het leukste onderdeel, maar daarom niet minder nodig. Wied het onkruid, spuit de tegels en muren schoon en ruim je tuin op. En wees eerlijk, het ziet er altijd gelijk een stuk beter uit als je je tuin opgeruimd hebt. Het fijne hieraan is de beloning en dat geldt ook voor de rest van het zomer klaar maken van je tuin. Met het opruimen en schoonmaken kun je het best in het voorjaar beginnen, zo ben je op tijd voordat alles in je tuin alweer begint te bloeien.

Tuin zomer klaar maken en iets nieuws

Als je toch bezig bent, waarom ook niet wat vernieuwing aanbrengen in je tuin? Misschien kijk je al wel jaren tegen dezelfde tegels aan op je terras en hebben zij hun beste tijd ook wel gehad. Met name het leggen van nieuwe tuintegels -en natuurlijk het er uithalen van de oude- is een klus die je liever niet in de volle zomerzon doet. Wees er dus op tijd bij en begin ook hiermee in het voorjaar. Je tuin knapt er enorm van op. Maar zorg ook voor voldoende grote borders, zodat bijen de ruimte krijgen in je tuin! Planten en bomen in tuinen zijn belangrijk voor de natuur in Nederland.


LEES OOK: Hoe ziet een kindvriendelijke tuin eruit?
EN Tuinieren en klusjes in de tuin in het voorjaar


Voorzaaien en een plan maken

Heb je een moestuintje in eigen tuin? Dan is het nu de tijd om alvast voor te zaaien. Tomatenplantjes ontspruiten prima in de vensterbank. En dat geldt voor de meeste groenten. Het is een leuk klusje en als de plantjes groot genoeg zijn, zet je ze in de volle grond. Je kunt ook plukbloemen voorzaaien in het voorjaar. Dan kun je tussen de groenten wat bloemen planten, waar je in de zomer vrolijke bossen van kunt plukken. Als je van tevoren een goed tuinplan maakt, weet je ook wat je zaaien wilt. Ga na welke groenten het goed doen in de grond die jij in de tuin hebt. En heb je voldoende zon? Maak een plattegrond en houd rekening met bodem en zonlicht. Dan weet je precies wat je zaaien moet.

Hoe kies je de beste tuintegels?

Maar hoe weet je dan wat de beste tuintegels zijn? Dat ligt er volledig aan waar je de tegels neerlegt en vooral ook waarvoor ze dienen. Als je tuintegels gebruikt voor je oprit, dan moeten het wel stevige tegels zijn waar een auto op kan staan. Is het slechts voor een paadje van de ene kant van de tuin naar de andere kant dan is moeten ze er vooral leuk uitzien. Laat je inspireren door afbeeldingen via Pinterest te bekijken of koop een mooi blad over tuinen. Je legt het immers voor jaren aan, dus het is belangrijk dat je goed kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.