Thuiswerken, de voordelen en goede koffie

thuiswerken de voordelen

Veel moeders willen graag thuiswerken om werk en kinderen zo goed mogelijk te combineren. Je kinderen van school halen nadat je binnen schooltijd je werk voor een groot deel gedaan hebt. Eventueel kun je ’s avonds nog wat afmaken. Veel moeders doen dat al. Het vergt een goede planning en het maken van heldere doelen. De juiste afspraken met je werkgever en een fijne thuiswerkplek zijn ook belangrijk. En als je klanten wilt ontvangen, vergeet dan niet de beste koffie in huis te halen.

Hoe regel je thuiswerken?

Wil jij thuiswerken? Dan kun je dat met je werkgever overleggen. Door de wet Flexibel werken is elke werkgever sinds een paar jaar al verplicht om de mogelijkheden voor thuiswerken serieus te overwegen. Praat er dus over en vind samen de ideale oplossing om je werk optimaal te kunnen doen, terwijl je er ook voor de kinderen bent. Als je ondernemer bent is het helemaal makkelijk. Een thuiswerkplek is voor veel vrouwelijke ondernemers het ideale kantoor. Dit jaar hebben de meeste mensen in verband met corona ervaren hoe het is om thuis te werken. En zelfs met de kinderen om je heen, omdat de scholen lange tijd dicht waren. Thuiswerken met kinderen is wel een beproeving. Maar hoe bevalt het je als de kinderen op school zitten? En kun jij met je baas afspreken om daar een gewoonte van te maken?

De voordelen van thuiswerken

thuiswerken

Behalve dat je er elk moment voor je kinderen kunt zijn, heeft thuiswerken nog meer voordelen. Je bespaart veel tijd doordat je niet in de file hoeft te staan. Het is bovendien beter voor het milieu als we niet allemaal de weg op gaan elke ochtend. En het wegennet hoeft niet verder worden uitgebreid als meer mensen het Nieuwe Werken zouden omarmen. Als thuiswerken de norm zou zijn, bespaart dat ook kantoorruimte en daarmee nog meer energieverbruik. Bovendien kunnen veel mensen efficiënter werken als ze alleen zitten. Contact met collega’s hebben we ook nodig, maar daar zijn ook andere mogelijkheden voor. Zowel online als offline.

Jouw ideale thuiskantoor

Natuurlijk kun je thuis op de bank met je laptop gaan zitten. Maar als je langere tijd thuis werkt is een echte werkplek belangrijk. Als je thuis werkt is het belangrijk dat je er een fijne werkplek creëert. Een rustige ruimte, die inspiratie geeft. Waar je je terug kunt trekken, ook als de kinderen en je partner wel thuis zijn. Je bent thuis van alle gemakken voorzien. Zorg voor een goed bureau met een stoel op de juiste hoogte. Let op de ergonomie, zodat je geen rsi klachten krijgt.

En zorg ervoor dat je voldoende licht in je werkruimte krijgt. Ook als de dagen korter worden. Kies een ruimte met een groot raam, zodat je natuurlijk licht op je thuiswerkplek hebt. Regel dat licht door de juiste gordijnen te kiezen. Met plisségordijnen kun je dat heel precies regelen. En daarnaast werken deze gordijnen isolerend tegen warmte en kou. Voldoende licht en de juiste temperatuur zijn belangrijk voor je gemoedstoestand. Soms meer dan je in de gaten hebt. En positieve vibes zijn belangrijk als je goed wilt presteren. Elke dag opnieuw.

De beste koffie voor jouw thuiskantoor

Wil je ook klanten op jouw thuiskantoor ontvangen? Vergeet dan niet de beste koffie in huis te halen. Heb je al eens gehoord van Coffee@Home? Daarmee kun je de lekkerste professionele koffie thuis maken. Daar hoef je de deur niet meer voor uit. Je leaset een koffiemachine, die alles kan. Gewoon bij jou thuis. Of schaf een cooker aan als je meer een theeliefhebber bent. Maak kleine verwenmomenten voor jezelf tijdens je werkdag. En maak elke dag een haalbare planning.

Hoe bevalt het jou om thuis te werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.