Waarom is gamen zo populair?

Waarom is gamen zo populair

Er zijn steeds meer mensen die hun vrije tijd doorbrengen met gamen. Dat kan via een spelcomputer, een laptop of een telefoon zijn. Sommige mensen gamen een half uurtje, terwijl anderen met gemak een hele dag met dezelfde game bezig kunnen zijn. De doelgroep is ook breed, gamen lijkt niet te zijn gebonden aan leeftijd, afkomst of achtergrond. In vergelijking met een aantal jaar geleden is het percentage mensen dat regelmatig gamet aanzienlijk hoger. Waarom is gamen zo populair?

1. Gamen is heel breed: voor elk wat wils

Het genre gamen is veel uitgebreider dan een aantal jaar geleden. Vroeger waren games voornamelijk schietspellen waarbij je als speler zo veel mogelijk tegenstanders moest uitschakelen. Door de jaren heen zijn daar veel nieuwe opties bij gekomen, waardoor er nu voor iedere doelgroep wel een aantrekkelijke game te vinden is.

Een van de sectoren die de laatste jaren enorm gegroeid is, is de gokindustrie. Het bedrijf Unibet, dat zich van oorsprong alleen bezighield met sportweddenschappen, heeft tegenwoordig ook een online casino waar je Unibet Roulette kunt spelen. Deze vorm van gamen heeft in een korte tijd een grote groep mensen bereikt en is erg populair.

2. Gamen kan overal

Een ander groot verschil met vroeger is dat je voorheen altijd een spelcomputer had om een game te kunnen spelen. Tegenwoordig trek je gewoon je mobiele telefoon uit je broekzak en je kunt meteen beginnen. Het is daardoor veel gemakkelijker geworden om even tussendoor te gamen als je ergens aan het wachten bent. Dit heeft ervoor gezorgd dat gamen een hele populaire vrijetijdsbesteding is geworden.

Sommige bedrijven zijn er zelfs al mee bezig om de spelcomputer helemaal overbodig te maken. Je kunt de spellen dan via je telefoon downloaden en spelen. Dat betekent niet dat er geen interesse meer is in spelcomputers. Er zijn nog steeds lange wachtrijen als er een nieuw model wordt uitgebracht.


LEES OOK: Mijn zoon wil gamen, wat nu?
EN Wat is Nintendo Switch en hoe werkt het?


3. Gaming industrie investeert fors

Grote bedrijven op het gebied van gaming zijn continu bezig om elkaar te overtreffen. De strijd is zo heftig dat sommige media zelfs van een oorlog spreken. Ze vechten allebei om de aandacht van de consument en daarvoor worden flinke investeringen gedaan.

Technieken in games worden steeds beter en er wordt een steeds groter publiek bereikt, waardoor steeds meer mensen gamen overwegen als ze op zoek zijn naar een vrijetijdsactiviteit.

4. Gamen is niet alleen maar slecht

In de laatste jaren zijn er steeds meer onderzoeken gepubliceerd waarin naar voren is gekomen dat gamen niet alleen maar slecht is. Het kan voornamelijk helpen om meer te ontspannen en beter te kunnen concentreren. Ook kunnen mensen via gamen sociale contacten van over de hele wereld opdoen, wat goed is voor hun sociale vaardigheden. Tot slot worden veel games in het Engels gemaakt, waardoor mensen games ook kunnen gebruiken om taalvaardiger te worden.

Voor sommige mensen is gaming zelfs een sport geworden. Zij gamen voor het grootste gedeelte van de week en spelen mee met grote toernooien. Deze toernooien trekken veel kijkers, die zelf ook weer enthousiast worden om te gaan spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.