Wat is Nintendo Switch en hoe werkt het?

Wat is Nintendo Switch

De Nintendo Switch is de nieuwste console van Nintendo, waarmee je zowel thuis op de televisie als onderweg games kunt spelen. Wat is Nintendo Switch? Het is de nieuwste spelcomputer van Nintendo. Het apparaat kwam begin 2017 uit en is inmiddels uitgegroeid tot een groot succes. De console is zo opvallend omdat het de reguliere console-ervaring combineert met handheld gaming. En nieuwe games koop je eenvoudig in de Nintendo eShop.

Wat is Nintendo Switch en wat zijn de voordelen?

Het voordeel van de Switch is dat je deze via een bijgeleverde ‘dock’ thuis op je televisie kunt aansluiten, maar hem daar ook altijd uit kunt halen en op het scherm van het apparaat zelf verder kunt gamen. Spelen waar je maar wilt dus. Onderweg op vakantie, in het openbaar vervoer, op school of op kantoor. Daarmee combineert Nintendo dus de gebruikelijke consoles van de Nintendo Wii en GameCube met de Nintendo Gameboy en 3DS, de populaire handhelds van Nintendo.

Welke games kun je spelen?

Net als met elke nieuwe Nintendo spelcomputer kun je er games mee spelen die door het Japanse bedrijf zelf zijn gemaakt. Bekende series zoals Super Mario, The Legend of Zelda, Super Smash Bros. en Pokémon zijn beschikbaar op het platform, of komen binnenkort uit. Het mooie is dat deze games vaak geschikt zijn voor alle leeftijden. Ze zijn niet zo gewelddadig dat kinderen er niet mee kunnen spelen. En ze bieden ook genoeg uitdaging om volwassenen te vermaken.

De Switch heeft een online eShop!

Wanneer de Switch verbonden is met internet, kun je online winkelen via de Nintendo eShop. Dit is een online Nintendo shop waar je verschillende games kunt vinden. Spellen die je ook fysiek in de winkels kunt kopen, maar ook unieke, kleinere spellen die je alleen in de eShop vindt. Betalen voor de games kan met PayPal of creditcard, maar je kunt ook een Nintendo eShop Card kopen om je tegoed aan te vullen. Als je een nieuwe game digitaal wilt aanschaffen in de Nintendo eShop, dan is de Nintendo eShop 50 Card met een waarde van € 50,- een mooi cadeau om weg te geven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.