Seksuele vrijheid voor vrouwen

Christine Pannebakker deed voor haar roman De week onderzoek naar seksualiteit. Van de vroege vruchtbaarheidsfeesten tot de kerkelijke kuisheid en deze tijd die in het teken komt te staan van vloeibare seksualiteit. Uit een internationaal onderzoek van de Amerikaanse wetenschapper Robert Epstein onder 18.000 mensen in 48 landen blijkt dat 94% van de mensen ‘seksueel vloeibaar’ is.

Verliefd worden op seksegenoten

Aanvullend Nederlands onderzoek toont aan dat vooral vrouwen steeds vaker verliefd worden op seksegenoten. Meer dan 53% van de Nederlandse vrouwen zegt seksuele gevoelens te hebben voor hetzelfde geslacht. Vooral bij Nederlandse 30+, hoger opgeleide vrouwen komt dit voor. Een fenomeen dat schrijfster/journaliste Christine Pannebakker herkent in haar eigen leven.

Het boek: ‘De week’

Wat zou jij doen als je een week vrij had uit je leven?
Cleo is een munttheemoeder. Ze maakt plannen, heeft talloze ideeën; maar het is alsof ze in de wachtkamer zit. ‘Alweer lente, ik snap niet waar de tijd blijft’, verzucht ze eindeloos tegen vriendinnen terwijl ze takjes in het water beweegt tot het water in een onbestemde groene kleur verandert. Ze hunkert ernaar om vrij te ademen. En stelt haar man op een dag De week voor: zeven dagen waarin ze vrij zijn hun heimelijke verlangens te leven. Zonder de kritische blik van de ander. Hij voorspelt haar dat ware vrijheid niet bestaat. In Rome ontdekt ze het roze & roomse leven. En is er dan nog een weg terug? Een roman over de vragen: wat is ware vrijheid? Wat betekent seksuele vrijheid? Is het een illusie ooit werkelijk vrij te zijn?

De Week is verkrijgbaar via bol.com voor 17,95 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *