5x fietsstoeltjes zonder bagagedrager te gebruiken

Niet elke fiets heeft een stevige bagagedrager. Misschien denk je dan al snel dat je een nieuwe fiets nodig hebt om je kind achterop mee te kunnen nemen. Gelukkig hebben fabrikanten van fietsstoeltjes daar een goede oplossing voor bedacht. Er zijn diverse fietsstoeltjes die je achter op je fiets kunt monteren, ook als je geen bagagedrager hebt of als je bagagedrager niet stevig genoeg is om je kindje mee te nemen. Check deze 5 speciale fietsstoeltjes zonder bagagedrager maar eens.

1. Fietsstoeltjes zonder bagagedrager: Bobike One Maxi

Fietsstoeltje Bobike One Maxi

Bobike is een van de bekendste merken fietsstoeltjes. De Bobike One Maxi is gemaakt met een dubbele leuning, waardoor je kindje extra wordt beschermd. Het fietsstoeltje is voorzien van een waterdichte zitting. Aan de voorkant zit een beugel. Je kunt een speciaal blokje aan de stang onder je zadel monteren. Daar kun je de beugel vervolgens in klikken. Wil je het stoeltje op een andere fiets gebruiken? Dan monteer je ook op die andere fiets een blokje. Vervolgens kun je het stoeltje eenvoudig losklikken en overzetten op de andere fiets.

2. Yepp Maxi Bijoux

Fiets stoeltje Yepp Maxi Bijoux

De Yepp Maxi Bijoux kan op dezelfde manier aan het fietsframe vastgezet worden als het Bobike zitje. Ook hier heb je een apart montageblokje dat je onder het zadel aan de framebuis (zadelpen) vastmaakt. Vervolgens kun je het achterzitje eenvoudig vastklikken. De beugel is verstelbaar in verschillende standen, zodat het stoeltje altijd netjes recht zit. Het Yepp stoeltje heeft geen stoelkussentje, maar zit wel lekker comfortabel en is ook in de zomer niet te warm.

3. Hamax Zenith

Kinderzitje op de fiets Hamax

Ook het draagsysteem van de Hamax Zenith werkt hetzelfde: het blokje wordt aan de zadelpen bevestigd en de beugels kunnen erin geklikt worden. Fietsstoel Hamax is voorzien van handige handgrepen op zowel de zijkanten als de rugleuning. Hij wordt geleverd met een zacht kussentje voor een comfortabele zit. Het kussen is verwisselbaar en kan ook los besteld worden.


LEES OOK: Je kind veilig leren fietsen: stappenplan
EN Fietsen met kinderen, zo houd je het leuk!


4. Polisport Joy

Fietsstoeltje zonder bagagedrager op de fiets Polisport

De Polisport Joy is een eenvoudig, maar effectief kinderzitje. Het stoeltje werkt weer hetzelfde als de voorgaande. Verschil is de drukknop, waarmee je het stoeltje nog gemakkelijker los kunt maken van het fietsframe. De driepuntsgordel is in twee hoogtes te verstellen en de voetframes zijn in 4 hoogtes te verstellen. Zo groeit het stoeltje mee met je kind.

5. Urban Iki

Kinderzitje op de fiets als je geen bagagedrager hebt Urban Iki

De Urban Iki is ondertussen een begrip geworden. Het stoeltje is zeer herkenbaar dankzij de bijzondere vormgeving. Mocht je denken dat het stoeltje daardoor minder veilig is: niets is minder waar. Het stoeltje voldoet aan alle veiligheid certificeringen die er zijn. De Urban Iki is elegant, minimalistisch en praktisch. En ook dit stoeltje kan met een blokje aan het fietsframe gemonteerd worden.

Een fietsstoeltje moet voldoen aan allerlei veiligheidseisen. Dat geldt echter ook voor de manier van monteren! Heeft jouw fiets een slechte bagagedrager, past er geen zitje op of heb je zelfs helemaal geen bagagedrager? Met deze kinderzitjes is dat probleem verleden tijd. Door het fietsstoeltje aan de (altijd stevige) zadelpen te monteren kun je toch veilig met je kindje over straat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.