Wat kan ik doen als ik tandenknars? Ontspannen!

Wat kan ik doen als ik tandenknars

Tentamen op de agenda? Een presentatie op werk? Belangrijke sportwedstrijd? Misschien wel een spannende gebeurtenis, zoals een bruiloft of, helaas een begrafenis staan? In gestreste en gespannen momenten, hebben veel mensen dezelfde toxic trait… namelijk; tandenknarsen! Je bent dus niet de enige! En voor weer anderen is er niet eens stress nodig voor het knarsen van de tanden, gebeurt het bijvoorbeeld zonder dat ze het doorhebben of in de slaap. En dan heb je een probleem, want het beschadigt je tanden. Maar hoe kom je nou van dat vreselijke tandenknarsen af? Hoe houd je je tanden intact en hoe zorg je ervoor dat je kaken geen pijn doen aan het eind van de dag door de spanning die erop staat?

Bescherm die prachtige tanden van je!

Ben jij je bewust van het feit dat je tandenknarst, of misschien wel jouw kaken klemt? Zorg ervoor dat je zo snel mogelijk een oplossing of hulp inschakelt om te voorkomen dat jouw tanden verder beschadigen. Uiteraard kan het even duren voordat je van het probleem af bent, maar in de tussentijd is het wel goed om ervoor te zorgen dat er geen verdere beschadigingen ontstaan. Zorg ervoor dat je een tanden bitje aanschaft voor in de nacht, en maak jezelf bewust van het probleem!

Botox tegen tandenknarsen

Lukt het jou op geen enkele manier om daadwerkelijk van het beschadigen van je tanden af te komen door het knarsen ervan? Gelukkig is er een aantal behandelingen die jou van het probleem af kunnen helpen. Heb je wel eens gehoord van botox tegen tandenknarsen? Gedurende deze behandeling wordt er botox in je kaak- en kauwspieren gespoten, waardoor deze een stuk meer ontspannen. Doordat er geen spanning meer op deze spieren staat, zal het tandenknarsen of kaken klemmen langzaam minder worden. Bij deze behandeling is het effect ervan al binnen twee weken merkbaar! Het is een quick fix. Maar voordat je hieraan begint wil je misschien eerst andere manieren onderzoeken om beter te leren ontspannen.

Ontspanningsoefeningen voor je hele lichaam

Yoga Nidra van House of Deeprelax

Als je zo gespannen bent, dat je je kaken klemt, is het belangrijk om naar je hele lichaam te kijken. Je moet een manier vinden om met externe stressfactoren om te gaan. Alleen je kaken fixen is symptoombestrijding. Kijk dus eens naar mogelijkheden om je hele lichaam en geest te ontspannen. Maak elke dag een wandeling in de natuur en beoefen yoga nidra. Het is slaapyoga en speciaal geschikt voor mensen die toch al moe zijn en zich teveel zorgen maken. Je kunt erbij liggen en het is niet vermoeiend. Doe een half uur yoga nidra per dag en je zult merken dat je spanningen los kunt laten. Je functioneert beter en het tandenknarsen zal zeker verminderen.


LEES OOK: Heb ik een bril nodig? Zo herken je de signalen
EN Als je als moeder een gehoorapparaat nodig hebt


What’s next…

Ben je ervan bewust dat je tandenknarst en heb je de nodige stappen ondernomen om ervan af te komen? Heb je het gevoel dat het echt beter gaat en zijn je kaken meer ontspannen? Tijd voor een beloning! Laat jouw tanden herstellen bij de tandarts. De tandarts kan vaak op een onopmerkelijke manier jouw tanden weer heel maken en zelfs de kleinste beschadigingen fixen. Het laten fixen van jouw gebit zal niet alleen mooier staan, maar je ook weerhouden om weer te starten met het knarsen van je tanden of klemmen van je kaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.