Heb ik een bril nodig? Zo herken je de signalen

Heb ik een bril nodig?

Je hebt het gevoel dat je niet meer zo scherp ziet als voorheen en het begint je te dagen dat het dragen van een bril niet eens zo’n slecht idee is. Over het algemeen wachten mensen vrij lang voordat ze uiteindelijk een bril gaan dragen, wat best verrassend is. Iedereen weet namelijk dat goed zicht veel fijner is in talloze situaties. Zo lees je eenvoudig de kleine lettertjes in je favoriete tijdschrift. Of herken je je buurman met gemak, van veraf op straat. In dit artikel vertellen wij over een aantal signalen die je helpen om vast te stellen of jij een bril nodig hebt. Daarnaast wordt duidelijk welke stappen jij kunt ondernemen om snel weer scherp te kunnen zien!

Heb ik een bril nodig? Deze signalen vertellen dat een bril voor jou een goede keuze is

Slechter zien gaat erg geleidelijk. Je wordt natuurlijk niet in één keer wakker met verminderd zicht. Dat maakt het vaststellen of jij een bril nodig hebt alleen maar lastiger. Gelukkig is er een aantal signalen die je in gedachten kunt houden als je het gevoel hebt dat je slechter begint te zien. De volgende signalen komen veel voor bij mensen die behoefte hebben aan een bril:

  • Wazig zien: verkeersbord gemist? De eerste keren kun je jezelf nog voor de gek houden dat je er daadwerkelijk voorbij bent gereden. Er bestaat echter een grote kans dat je moeite hebt beelden scherp te stellen, vooral vanaf verschillende afstanden. Zo kun je last hebben van wazig beeld op korte én lange afstand. Wazig zien is vervelend voor jezelf, maar ook nog eens gevaarlijk, bijvoorbeeld in het verkeer. Voor veel mensen is dit signaal daarom een goede reden om langs een opticien te gaan.

  • Lezen van dichtbij wordt lastiger: ‘s avonds een boek erbij pakken is een voorbeeld van een typisch rustmomentje. Wordt deze rust bij jou echter al snel verstoord, omdat je slecht leest bij weinig licht? Vervelend, deze situatie toont namelijk aan dat je ogen zich minder goed kunnen aanpassen op leesafstand. In een ruimte met minder licht zul je hier dan ook sneller last van hebben.

  • Onverklaarbare hoofdpijn: last van hoofdpijn na een lange dag achter je beeldscherm? Niet verrassend, je ogen moeten namelijk continu verschillende beelden scherpstellen. Misschien heb je zelf al door dat je met je ogen knijpt om scherper te kunnen zien. Dit is een oplossing die alleen helpt op de korte termijn. De inspanning die je ogen moeten leveren, wordt alleen maar groter als je een refractieafwijking hebt. Dit betekent ook dat deze vervelende hoofdpijn eerder optreedt!

Ik herken mij in deze klachten, wat nu?

Als de bovenstaande signalen voor jou herkenbaar zijn, dan is het slim om snel actie te ondernemen. De meeste mensen gaan voor een eerste stap langs een opticien. Zo kun je nu snel én eenvoudig terecht voor een gratis oogmeting bij Pearle Studio. Na deze oogmeting weet je precies of er bij jou sprake is van een refractieafwijking. Bovendien vertellen de oogspecialisten meer over de gezondheid van jouw ogen. Zo kun je zelf beslissen welke zichtoplossing jouw voorkeur heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.