Als je als moeder een gehoorapparaat nodig hebt

Als je als moeder een gehoorapparaat nodig hebt

Moeder zijn is de mooiste taak ter wereld. Natuurlijk is het zwaar, maar het wordt ook elke dag weer beloond, al is het maar met een glimlach van het kind. Het wordt moeilijker wanneer je als moeder slecht hoort. Dat kan betekenen dat je het kind niet hoort huilen of roepen. Vanaf het moment dat het slechter horen begint is het verstandig actie te ondernemen.

Gehoorapparaat

Nog steeds zijn veel mensen terughoudend wanneer het om een gehoorapparaat gaat. Daarbij speelt natuurlijk het idee een rol dat anderen het kunnen zien en wie weet zich anders gaan gedragen. Vreemd eigenlijk, want een bril is ook te zien en door iedereen geaccepteerd. Je kunt zelfs allerlei design brillen kopen, die gezien worden als een mode accessoire. Wat veel mensen niet weten is dat er ook veel keuze is bij het kiezen van het juiste gehoorapparaat. Ook al gaat het dan vaak niet om het mooie uiterlijk. Maar je kunt het wel verbergen, zodat de rest van de wereld niet gelijk ziet wat er precies aan de hand is. Het is een kwestie van eens goed op zoek gaan.

Moeder en kind communicatie

Communicatie moeder en kind
Foto door Kseniya Ozornina via Pexels.com

Voor een kind is het belangrijk te leren communiceren. Dat begint met lachen, kirren en huilen. Zo laat een kind zien of horen wat er aan de hand is en wat de stemming is. Hoort mama niet goed dan verstoort dat die communicatie. Voor het kind is dat een signaal dat het niet gehoord wordt. Hij zal dan niet meer gaan huilen of juist vaker gaan huilen. En dat is allebei niet gezond voor de emotionele ontwikkeling van je kind. Als moeder is het van groot belang dat de communicatie met jouw kind goed verloopt. Als je slecht hoort is het sowieso belangrijk daar aandacht aan te schenken. Snel en effectief reageren is voor het kind belangrijk. Ga op zoek naar mogelijkheden om beter te horen of verdiep je in manieren die slechthorenden gebruiken in de opvoeding van hun kind.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.