Je gaat nooit meer zonder deze keukenitems kunnen

Handige keukenitems pannenset

Sommige keukenitems heb je misschien niet echt nodig, maar zijn een echte toevoeging op je keuken. En als je ze eenmaal hebt, wil je niet meer zonder. We zetten er een paar voor je op een rijtje. Deze dingen zijn niet alleen handig, ze zijn ook nog eens een lust voor het oog! Kijk dus snel verder of er iets voor jou tussen zit! Naast een uitgebreide pannenset, bestek, borden en bekers, is er nog zoveel meer handig in de keuken. Pannen in overvloed hebben is een lust voor elke kok. Nooit mis grijpen is een verademing. Voor elke hoeveelheid de juiste pan is eigenlijk een must voor in elke keuken.

Nicer dicer naast scherpe messen

Natuurlijk heb je een setje scherpe messen. Maar als je vaak kleine dingen moet snijden, is de Nicer dicer ook heel handig. Dit apparaat snijdt al jouw stukjes in verschillende maten met één duw. Leg je appel in de nicer dicer, kies het formaat waar je de appel in wilt laten snijden, en met 1 duw op de nicer dicer is je appel gesneden. Zo kun je paprika’s, wortels, tomaten, peren, champignons en nog veel meer gemakkelijk en snel snijden. Ook kun je er snel plakjes mee snijden, en raspen is ook nog een optie. Dat scheelt je een hoop tijd.

Een multifunctionele prullenbak

Tegenwoordig willen we alles zoveel mogelijk scheiden. En dat is maar goed ook! Het is alleen wel lastig om alle afval apart weg te gooien. Je moet er altijd wel een beetje meer moeite voor doen om je afval te scheiden. Zorg er in elk geval voor dat je een multifunctionele prullenbak hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een duo prullenbak te nemen, hierin kun je gewoon afval en plastic meteen scheiden. Je hoeft dus niet meer speciaal voor plastic helemaal naar de garage te lopen. Zet voor groen afval een bakje op het aanrecht, dat je elke dag even leegt. Want vooral in de zomer kan dat stinken en fruitvliegjes aantrekken.

Handig en leuk servies en keukenbestek

keukenitems

We maken tegenwoordig van servies en keukenspullen een heel feestje. Met veel kleuren en van verschillende soorten materiaal. Zo kun je bijvoorbeeld siliconen keukengereedschap aanschaffen. Of een soep opscheplepel in de vorm van het monster van Lochness. Ook vind je theehoudertjes in veel verschillende vormen. En borden en schalen zijn er in zoveel verschillende kleuren en soorten. Lees hier wat mijn lievelingsservies is.

Handige keukenitems: De spatdeksel

Jarenlang deed ik zonder. Maar sinds ik in zomerhuisjes in Frankrijk overal een spatdeksel tegenkwam, kan ik niet meer zonder. Je voorkomt dat je hele fornuis gelijk vies is als iets spat. En je kunt het gebruiken als deksel om iets te laten sudderen. Deze gebruik ik werkelijk elke dag nu. Gebruik jij deze ook?

Heb jij thuis nog handige keukenitems die je gebruikt tijdens het koken? Welke je niet meer kunt missen? Laat het mij dan weten en vul het lijstje aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.