Kindermode trends voor de zomer van 2022

Kindermode trends zomer 2022

Wat worden dé kindermode trends zomer 2022? De zonnige dagen lonken, het voorjaar is al ruim begonnen. Maar wat trek je de kinderen aan? Bereid je alvast voor op de nieuwe zomer. Kijk welke kindermode trends er zijn. En welke het beste passen bij jouw kind. Mix en match je kleuren en stijlen, dat is altijd leuk. Kijk eens in de kledingkast van je kind om te zien wat nog past en wat niet meer. En bepaal dan welke nieuwe items welkom zouden zijn. Minder kopen en meer mixen is een duurzame trend die we al een tijdje zien. Beter voor je portemonnee en beter voor het milieu.

Kindermode trends zomer 2022: Mixen en minder kopen

Mixen van stijlen en minder items aanschaffen is al een tijdje een trend. Het scheelt je geld en het is goed voor het milieu. Voor jezelf is dat makkelijker dan voor je kind. Je kind groeit immers snel uit haar kleding. Dan is doorverkopen vaak een goede optie. Via internet of op de vrijmarkt tijdens Koningsdag. Of misschien heb je een neefje of nichtje, die de kleding nog met plezier kan afdragen. Een goede kwaliteit kinderkleding is sowieso de beste keuze. En je wil natuurlijk ook dat het betaalbaar is. Een item net een maatje te groot kopen is één van de kindermode trends. Dat maakt ook dat je kind er langer mee kan doen.

Wat zijn de kindermode trends zomer 2022?

Deze zomer gaat er weer vrolijk uitzien met veel kleur. De kleuren zijn wel weer anders dan voorheen, omdat meer rekening gehouden wordt met duurzame kleurstoffen. Alle merken streven naar een duurzame toekomst voor hun merk. Het ene merk is daar verder mee dan het andere.

1. Kleurrijke kindermode

De nieuwe kindermode trends voor deze zomer zijn in elk geval kleurrijk. De kinderkleding voor de zomer van 2022 valt op door de vele aardse tinten. Ook gebleekte kleuren, die  geïnspireerd zijn door het gebruik van duurzame kleurstoffen doen het goed. We zien geel, olijfgroen, camel, paars en helderblauw. En ook de combinatie van verschillende kleuren. Prints zijn er nog, maar dan wat minder druk dan voorheen.

2. Mode trend: fairtrade & duurzaam

We willen weer weten waar iets gemaakt is en hoe. Onder welke omstandigheden werkten de makers? En wat is de impact op het milieu. Steeds meer consumenten zijn daarmee bezig. En veel merken spelen daarop in. De meeste merken hebben een streven om steeds duurzamer te gaan werken. Consumenten vinden hun respect voor vakmanschap terug. Handgemaakte kinderkleding is hip. En duurzame merken buitelen over elkaar heen om de markt te bestormen.

3. Jeans & sweater

Jeans & sweater van het merk NA-KD

De eenvoudige jeans en sweater trend is helemaal terug voor de jongens. Maar ook de meisjes kunnen zich er met een gerust hart in vertonen. Denk aan ruime hoodies in vale kleuren en eventueel een grote tekst of embleem. Samen met een smalle jeans is dit voor veel kinderen een favoriete outfit.

4. Color blocking en tie-dye

color blocking kindermode trend met natuurlijke kleuren

Voor de jongens worden alle printjes wat minder. Uni kleuren en color blocking wint aan populariteit. En ook de tie-die trend (zie foto bovenaan deze post) doet het erg goed. Afgezwakte pastels zie je terugkomen uit de jaren 80. Ze zijn zowel voor jongens als meisjes bedoeld. Kleuren als lila en citroengeel voeren de boventoon deze zomer. Hoge kleurrijke sokken in sneakers, doen ook denken aan vroeger. Maar ze mogen weer!

5. Outdoor stoere kleding

kindermode trend

We zijn de laatste jaren veel meer de natuur in gegaan. In eerste instantie bij ‘gebrek aan uitjes’. Maar we hebben ontdekt dat we dol zijn op die natuur. Lekker ravotten met de kids? Dan wil je comfortabele stevige kleding met een stoere vibe. Geschikt voor het outdoor leven.  Denk aan cargo broeken met veel zakken en stevige hoge schoenen. En natuurlijk een mooi bomberjack.


LEES OOK: De spannendste wandelroutes met kinderen
EN 7 gouden tips voor de avondspits met kinderen


In grote lijnen zijn dit de kindermode trends voor de zomer van 2022. Je mag kleuren en prints mixen, maar ook zeker de trends met elkaar combineren. Blijf altijd goed kijken wat bij je kind past. Online shoppen voor moeders was nooit eerder zo eenvoudig. Je hoeft niet met jengelende kinderen door de winkelstraat. Maar laat je kind wél altijd meekijken om de items uit te kiezen. Dat maakt de kans dat ze het daadwerkelijk met plezier zullen dragen en heel stuk groter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.