Kinderlaarsjes voor in de regen? Voor jongens en meisjes!

Laarsjes voor in de regen
Jongens regenlaarzen van Shoesme

De komende weken hebben we geen regenkleding nodig. Maar je wil wel altijd de juiste maat kinder regenlaarzen in huis hebben. Laarsjes voor in de regen zijn allang niet meer altijd saai. Je hebt ze in alle kleuren van de regenboog en met de leukste prints. Natuurlijk staat nu misschien je hoofd er niet naar, maar voor je het weet stampen die kleintjes weer door de modder. Dus kies alvast de meest fleurige uit of laat je kindje zelf kiezen. Je kunt meisjes- en jongens regenlaarzen eenvoudig online bestellen. En vind je het fijn als je kids graag buiten spelen? Lees dan mijn tips!

Buiten spelen is gezond: tips voor naar buiten

We weten het allemaal, buiten spelen is goed voor kinderen. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Wil je graag dat jouw kinderen graag en veel buiten spelen? Dan heb ik een paar tips voor je. Want buitenspelen kun je leren!

Begin al vroeg met buiten spelen

kinder regenlaars met stippen

Als je kind nog in de wagen ligt, kun je al vaak naar buiten gaan. Je kindje vindt dat dan een normaal onderdeel van de dag. Ook in de peutertijd is buitenspelen een groot plezier en een goede les voor je kids. Trek ze een waterdicht broekpak aan en je kunt al heel snel onbezorgd naar buiten. Ook als het regent of wat kouder is.

Geef het goede voorbeeld

Door zelf mee naar buiten te gaan, zullen je kinderen het extra leuk gaan vinden om buiten te zijn. Sterker nog, ze zullen het doodnormaal vinden! Doe samen spelletjes als je buiten bent en leer ze over planten en dieren. Het is een wondere wereld daar buiten.

Laat het weer geen rol spelen

Laat je niet afschrikken door het weer. Als het onweert blijf je natuurlijk binnen en ook bij windkracht 9. Maar de rest van de tijd maak jij zelf geen onderscheid. Je loopt naar de deur en bepaalt alleen welke kleding geschikt is. Je snapt wel waarom. Met het weer in Nederland is er anders te vaak een excuus om ‘lekker’ binnen te blijven. Terwijl je juist met te warm en zonnig weer beter uit moet kijken met kleintjes.

Spelen in de regen

meisjes regenlaarsje
roze kinder regenlaarsjes van Shoesme

Maak er een feestje van om door de regen te lopen. En lekker door de plassen te stampen met de nieuwe kinder regenlaarzen. En klaag nooit over het weer. Want wie heeft ons ooit geleerd dat regen slecht weer is? Je kunt juist dikke pret hebben in de regen. Bij een goede zomerse regenbui kun je zonder jas naar buiten rennen en een dansje maken. Mijn dochters rolden ook graag af en toe door een modderplas. Ik kon me dat zo goed voorstellen. Dus ik liet ze. Het voelt alsof je dan pas echt één met de elementen bent. Net als wij zelf kunnen onze kinderen ook veel baat hebben bij dit soort aardse rituelen. Om te gronden en even helemaal te ontspannen.

De juiste kleding

Regen en kou zijn eigenlijk juíst de beste omstandigheden om naar buiten te gaan. Op kou kun je je kleden en op regen ook. Als je het niet koud wilt hebben of niet nat wilt worden, is dat altijd mogelijk. Dat geldt niet voor hitte. In de zomerse zonnige warmte kun je je kindje minder goed beschermen tegen oververhitting. Zoek daarom dan de schaduw lekker op. En blijf tussen elf en drie uur binnen met kleine kinderen.

Verheug jij je ook al op de eerste regenbui? En heb je al leuke laarsjes voor in de regen voor je kids?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.