Waar komt melk vandaan? Leer het je kinderen!

Door: Vivienne Westerhoud.

Waar komt melk vandaan?

Waar komt melk vandaanWaar komt melk vandaan? Veel kinderen weten misschien al dat koeien melk produceren, maar realiseren zij zich dat als zij het melkpak uit de koelkast halen? Als kind las ik graag avontuurlijke boeken over dieren. Ik herinner me nog dat ik voor het eerst een zin las over een meisje dat melk ‘recht van de koe’ dronk. Ik snapte niet wat dat betekende. Kinderen realiseren zich vaak niet de herkomst van melk en andere producten, die zij alleen thuis en in de winkel zien staan. Er gaat een wereld voor ze open als zij weten hoeveel een koe moet eten en hoeveel werk een boer moet verzetten voordat de melk in de melkauto naar de fabriek wordt gebracht.

Wat weet jij over koeien?

Tijdens de Campina Open Boerderijdagen op 6 & 16 mei 2016 tussen 10.00 en 16.00 uur is iedereen welkom op de boerderij. Helemaal gratis! Kinderen leren er veel en de papa’s en mama’s misschien ook wel. Want heb jij je ooit gerealiseerd dat een koe pas melk geeft nadat haar eerste kalf is geboren? Koeien zijn interessante beesten. Ze zien er misschien een beetje sloom uit, maar ze leveren topprestaties. Elke dag weer! Ze hebben meerdere magen, waarom eigenlijk? En wat gebeurt er met de eerste melk die de koe geeft en hoe heet dat? Leuke vragen om te stellen! Jij en je kinderen zullen boeren en ook hun koeien met andere ogen bekijken als jullie er meer over weten. Dat weet ik zeker!

Activiteiten op de boerderij

Campina boerderij dagenTijdens de Campina Open Boerderijdagen 2016 kunnen jij en je kinderen ook lekker bewegen. Je kunt er om te beginnen al op de fiets naartoe. Want er is altijd wel een boer bij jou in de buurt, die zijn deuren opent op 6 of 16 mei. Naast een rondleiding door de boer en zijn gezin, kunnen kinderen lekker ravotten op de boerderij. Zij kunnen zich samen met hun ouders uitleven op een ‘boerenstormbaan’. Voor stoere jongens en meisjes is er het zogenaamde ‘melkbus-heffen’, waar zij hun krachten kunnen meten. Na zo veel inspanning is het natuurlijk belangrijk om goed af te sluiten met zuivel. De proteïnen ofwel eiwitten in melk en zuivelproducten bevatten essentiële aminozuren, die helpen bij het herstellen van je spieren na inspanning. Hiervoor staat een zuivelbar klaar waar je kunt genieten van het zuivelassortiment van Campina.

boerderijdagenDe Campina Open Boerderijdagen bieden een leuk uitje voor het hele gezin. Om nieuwe dingen te leren en samen te spelen in de buitenlucht. Met antwoord op de vraag:’waar komt melk vandaan?’ En het is nog helemaal gratis ook! Kom je ook op 6 mei of 16 mei 2016?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *