Veilig buiten spelen voor kinderen

Veilig buiten spelen

Veilig buiten spelenVeilig buiten spelen. Of je nu in de stad woont of in een groen dorp. Veilig spelen voor kinderen is iets waar ouders vaak mee bezig zijn. In de stad kun je kleine kinderen niet zomaar op straat laten spelen. In een dorp of in het buitengebied gaat dat wat gemakkelijker. Maar ook daar loert gevaar. Als ze klein zijn kun je er beter bij blijven. Tot je samen met je kind het vertrouwen hebt opgebouwd dat ze snappen wat wel en niet kan. Niet zomaar de straat oversteken, niet bij een sloot spelen voordat ze een zwemdiploma hebben bijvoorbeeld. En ook niet met andere mensen mee zonder het te melden, ook al zijn het de buren.

Tuin of balkon

Als je in de stad of in een dorp woont en je hebt een tuin, dan is dat een mooie plek om te spelen voor een peuter. Maar hoe zorg je ervoor dat veilig buiten spelen voor jouw kindje gemakkelijker wordt? Je kunt je kindje leren dat het geen planten of stenen moet eten -ja echt sommige jonge kinderen willen alles met hun mond onderzoeken. Voor de zekerheid kun je in hun jonge jaren ook beter alle echt giftige tuinplanten de deur uit doen. En als je alleen een balkon hebt, kun je deze zo inrichten dat veilig spelen altijd ook buiten kan. Want frisse lucht is belangrijk voor kinderen.

Kunstgras of gewoon gras

Op een balkon kun je bijvoorbeeld kunstgras leggen. Als je kindje dan valt, bezeert het zich minder snel dan op hard beton. Het ziet er ook vrolijker uit. Veel mensen kiezen er ook voor om een kunstgras tuin aan te leggen. Behalve dat het veel minder tijd neemt dan het onderhoud aan een echt gazon, zit je kleintje niet constant in de modder als het even buiten is. Dus het scheelt een hoop in de was.En als ze groter worden, kunnen ze er ook lekker op voetballen of hockeyen. Als je niet echt van tuinieren houdt, is dat een mooie oplossing om de speelruimte voor je kinderen uit te breiden. Binnen het veilige toezicht van papa en mama.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.