Ontdekkingstocht met De Bosatlas van Nederland Junior

Ontdekkingstocht

Ontdekkingstocht door eigen land met De Bosatlas van Nederland Junior

Ontdekkingstocht in eigen land, speciaal voor kinderen. Wat zijn populaire sporten? Welke pretparken zijn het meest bezocht? Waar leven edelherten, wilde zwijnen en reeën? Dit en nog heel veel meer is terug te vinden in De Bosatlas van Nederland Junior. De állereerste en enige kinderatlas met alleen maar informatie over ons land. Ons land is qua omvang dan wel niet zo groot, als je door de atlas bladert, valt het je meteen op hoeveel er toch wel niet over ons land te vertellen is. Mama’s en Mamashopt mogen drie exemplaren weggeven, lees hieronder hoe jij kunt winnen!

Ontdekkingstocht door Nederland

rare namenIn deze atlas staan natuurlijk kaarten, maar ook foto’s, afbeeldingen en korte teksten die zorgen voor een spannende ontdekkingstocht door eigen land. Met informatie die je mag verwachten in een atlas, maar ook een overzicht van plaatsen met ‘rare’ namen (Muggenbeet en Monster bijvoorbeeld), onze eigen Big Five en leuke wist-je-datjes. Zo is Barneveld het pluimveecentrum van Nederland: er wonen zestig keer zoveel kippen als mensen, wordt uitgelegd waarom inwoners van Zwolle blauwvingers heten en is de kerktoren van het Groningse Bedum misschien niet wereldberoemd, hij staat wel schever dan de toren van Pisa.

Ideaal cadeau voor Sinterklaas

Sinterklaas in NederlandDe atlas sluit goed aan bij de belevingswereld van kinderen tussen de 8-12 jaar. Hij is overzichtelijk opgedeeld in thema’s – zoals de inwoners van Nederland, schatten onder de grond, vrije tijd en Nederland & de wereld – en informatie is ook per provincie op te zoeken. Kleurige kijkplaten laten kinderen diverse onderwerpen speels ontdekken.
Exotische plekken waar ook ter wereld maken nieuwsgierig, maar De Bosatlas van Nederland Junior is het bewijs dat ook dichter bij huis van alles is te ontdekken. Wat ons betreft een ideaal cadeau voor het heerlijke avondje dat er weer aan zit te komen!

Oh, leuk detail, Sinterklaas heeft óók een plek gekregen in deze atlas. Een overzichtelijk kaartje laat zien waar de goedheiligman sinds 1952 heeft afgemeerd met zijn stoomboot. Van het Zeeuwse Veere tot het Friese Sneek en van het Gelderse Hattum tot onze hoofdstad waar Sint maar liefst vier keer zijn landelijke intocht vierde.

 

De Bosatlas van Nederland Junior is verkrijgbaar bij Bol.com voor €29,95. ISBN: 978 9001 12013 9.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.