Nieuwe School of Understanding, de hoogste tijd!

nieuwe school

Nieuwe School of Understanding opent eerste vestiging in Amstelveen. Er is Veel belangstelling voor nieuw type basisschool. Amstelveen heeft de primeur, na de zomervakantie opent de School of Understanding de deuren van haar eerste vestiging in de wijk Bankras.

De belangstelling is groot en de inschrijving van de eerste leerlingen is momenteel in volle gang. Een school waar het onderwijs veel verder gaat dan de beheersing van basisvaardigheden. In dit idee vonden de bestuursleden van de SoU elkaar. Met gezamenlijk meer dan 100 jaar aan onderwijs- en bestuurservaring richtten ze een school op waar de levenshouding van het kind centraal staat.

Bestuursvoorzitter Klaas Degen: ‘De reguliere basisscholen werken al ruim een eeuw op dezelfde manier, maar de wereld verandert razendsnel om ons heen en deze tijd vraagt dan ook om een ander soort onderwijs. Met onze school laten we het onderwijs weer aansluiten aan de maatschappelijke behoeften en wensen van ouders en kinderen.’

Positiviteit en doorzettingsvermogen kun je leren

Op de SoU ligt de focus op: ‘Wie word je?’ in plaats van ‘Wat weet je?’. Kinderen leren er om zelfbewust in het leven te staan. Ze worden actief gestimuleerd om over zichzelf en anderen na te denken, om daadkracht te ontwikkelen en om verantwoordelijkheid te nemen. De kinderen ontdekken er de kracht van optimistisch zijn. Hoe die helpt om uitdagingen aan te gaan, door te zetten bij tegenslag en het beste uit henzelf te halen.

Het onderwijs is in twee talen: Nederlands en Engels. Naast de groepslessen krijgt elke leerling een individueel (digitaal) lesprogramma. Klaas Degen: ‘In een klassikaal systeem kun je gewoonweg niet het beste uit elke leerling halen. Onze leerlingen werken met een gepersonaliseerde leerlijn die aansluit op hun individuele behoeften en talenten. Zo kan elk kind op zijn eigen niveau werken en wordt het niet gehinderd door het tempo van de klas. Wij kunnen de ontwikkeling van iedere leerling zo op de voet volgen.’

Nieuwe school: Onderwijs en geïntegreerde opvang onder één dak

school of understanding

De SoU biedt een totaalpakket van onderwijs, ontwikkeling en opvang. De geïntegreerde opvang  is een wezenlijk onderdeel van de school. De school en opvang lopen zo vloeiend in elkaar over dat er voor kinderen geen onderscheid zal zijn. Datzelfde geldt voor de crèche waardoor de overgang naar school op vierjarige leeftijd heel natuurlijk verloopt en er echt sprake is van een doorgaande leerlijn van 0 – 13 jaar.
Daarnaast zijn de schooltijden van de SoU flexibel en krijgen ouders binnen de wettelijke mogelijkheden zo veel mogelijk keuzevrijheid bij het bepalen van vakanties.

Het bestuur van de SoU streeft naar tien Schools of Understanding binnen drie jaar. Een aantal vestigingen valt onder eigen bestuur maar er worden ook scholen opgezet onder andere bestaande schoolbesturen. Er is interesse vanuit het hele land maar de SoU richt zich vooralsnog op de Randstad. Meer informatie: www.schoolofunderstanding.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.