Schoolkinderen en de spullen die zij nodig hebben: tips

Schoolkinderen en de spullen

Schoolkinderen

en de spullen*

Als je kinderen hebt is het aan het eind van de zomervakantie weer die tijd van het jaar: de tijd om schoolspullen te kopen. In de zomer is het aanbod voor schoolkinderen en de spullen die zij nodig hebben in de winkels groot, maar natuurlijk kan je door het jaar heen ook nog spullen voor school kopen. Zeker als je meerdere kinderen hebt in verschillende leeftijdscategorieën, kan het kopen van schoolspullen voor iedereen echt een uitdaging zijn. Wie heeft welke spullen wanneer nodig?

Schoolkinderen en de spullen die zij nodig hebben in de basisschool

Voor schoolkinderen op de basisschool worden de meeste spullen vanuit de school zelf geregeld. Er zijn maar een paar dingen die je zelf aan moet schaffen. Dat begint bij een handige schooltas. Voor jonge kinderen van groep 1 t/m 4 is een schooltas van 11 tot zo’n 15 liter meer dan voldoende. Naarmate de kinderen ouder worden moeten ze soms wat huiswerk mee naar huis nemen en hebben ze meer aan een tas van 15 liter. Tegenwoordig hebben de meeste basisscholen een continu rooster waarbij alle kinderen op school eten. Zorg dus ook voor een leuke broodtrommel en twee bekers drinken: één voor in de kleine pauze en één voor in de grote pauze. Na schooltijd heeft je kind ook tijd genoeg om te spelen. Ga daarom ook op zoek naar leuk buitenspeelgoed.

De middelbare school

Schoolkinderen en de spullen die zij nodig hebben voor de middelbare school is een grotere uitdaging. De boeken huur je meestal via Iddink, maar de leerlingen moeten verder alle spullen zelf kopen. Denk hierbij aan schriften, potloden, pennen, kaftpapier, een passer, een geodriehoek en het type rekenmachine waar de school naar vraagt.

Schoolboeken zijn zwaar, dus een stevige tas van minimaal 20 liter is zeker geen overbodige luxe. Hoewel veel tieners liever een schoudertas willen, is een rugzak de beste optie. Als jouw kind regelmatig op de fiets naar school gaat, zijn fietstassen, een krat of een spin om dingen onder de snelbinders vast te maken een goed idee. Zo hoeven ze de zware boekentas tijdens het fietsen niet de hele tijd op de rug te dragen.

Studenten regelen het zelf

Hoewel studenten oud genoeg zijn om hun spullen zelf aan te schaffen, is het leuk om te helpen. Bij studenten gaat veel digitaal. Naast een laptop heb je eigenlijk niet veel nodig, maar schriften of notitieboekjes en wat pennen zijn wel handig. Een goede laptoptas om de laptop dag in dag uit veilig naar de universiteit of hogeschool te brengen is een absolute must. Verder is een fijne thermosfles, om thee of koffie mee te kunnen nemen naar de studie, een goed idee om de lange dagen in de collegezaal vol te houden.

Foto door Thirdman via Pexels.com. * wil je weten hoe mijn artikelen tot stand komen? Lees er hier alles over!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.