Home / Gezond Eten / Afvallen met NewFysic deel 3: lekkere lunch recepten!

Afvallen met NewFysic deel 3: lekkere lunch recepten!

tekst & foto’s: Vivienne Westerhoud.

cracker huttenkase
1. Cracker met hüttenkäse. Alleen hüttenkäse op een cracker smaakt wat flauw, dus snijd ik er een tomaat bij in plakken en doe ik er peper en zout op. Om het af te maken en wat pittiger te laten smaken, knip ik er verse bieslook overheen.

Vol goede moed deelde ik eind vorige zomer dat ik vijftien kilo af ging vallen met NewFysic. Best spannend om te beloven. Zeker omdat ik mezelf ken. Ik houd van chocolade en ik ben niet erg gedisciplineerd. Maar ik kreeg een coach van NewFysic die mij ging begeleiden. En zij hielp me door de eerste 5 kilo heen. Met gemak viel ik die eerste kilo’s af. En daarna stond het lange tijd stil. Nog steeds ben ik diezelfde vijf kilo’s kwijt. Maar het werden er geen vijftien.

Er zijn wel 15 centimeters van mijn buik verdwenen en 10 cm rond mijn middel en heupen. Dat is best veel. Er is dus een andere verdeling gekomen in mijn gewicht. Minder ophopingen op plekken waar je het liever niet hebt. En ik voel me een stuk fitter dan vorig jaar. Oké, ik heb mijn doel niet gehaald, maar ik ben toch heel tevreden met het resultaat. Zeker omdat het een duurzaam karakter heeft. En vanuit hier kan ik langzaam op eigen houtje verder.

Meer eten om af te vallen

cracker kipfilet
2. Cracker met kipfilet. Een cracker met alleen kipfilet is erg droog. Ik moest ook wennen om er geen roomboter op te smeren. Daarom pakte ik een blaadje sla, plakken tomaat en een beetje hüttenkäse met verse bieslook. Dit samen maakt het een ‘taartje’ om te eten!

NewFysic helpt mensen om af te vallen. Met supplementen en voedingsadvies. Die supplementen bestaan uit vezels, eiwitten en vitaminen. Ze zorgen ervoor dat je niet zo snel honger krijgt. En je voelt je snel fitter, omdat je alle goede elementen binnen krijgt. Mijn probleem was niet zo zeer dat ik snel honger kreeg. Ik moest juist leren om meer te eten overdag. Zodat ik ‘s avonds niet in de verleiding kwam om chocolade te eten. Maar ook omdat het beter is voor mijn spijsvertering. Ik kon nog wel eens een lunch overslaan. Als je te weinig eet, gaat je lichaam in de overlevingsstand. Als je dan weer iets eet, wordt dat onmiddellijk opgeslagen als vet. Maar als je je lichaam gelijkmatig goed voedt, dan komt dat ten goede aan een fijne energie, om je dag door te komen. En dat heb ik echt gemerkt. Ik heb meer energie en voel me fitter.

Beter naar mijn lichaam luisteren

cracker paprika
3. Cracker met Paturain en rauwe paprika. Je moet ervan houden, maar ik vind rauwe paprika heerlijk. Op de cracker smeer ik een smeerkaas als Paturain in de light versie. De paprika geeft het geheel een smeuïg resultaat. Wel goed kauwen hoor!

Ik heb het afgelopen jaar wel geleerd dat ik beter naar mijn lichaam mag luisteren. En ook al gaf die in het begin geen kick rond lunchtijd, inmiddels voel ik rond die tijd een gezonde trek. En dat vraagt om een gezonde lunch. Een lekkere salade. Een cracker met hüttenkäse. Of een kop zelfgemaakte groentesoep. Ik deel graag wat gezonde en lekkere recepten voor de lunch die NewFysic ‘proof’ zijn.

Warme voeding in de winter

salade geitenkaas
4. Salade geitenkaas: doe een zakje gemengde sla met rucola in een schaal. Leg de schijfjes geitenkaas op een ovenvast bord in de oven op 220 graden tot deze een kleurtje krijgt. Ondertussen maak je de vinaigrette met olijfolie, balsamico azijn, peper en zout en een klein beetje honing. Snijd een tomaat fijn en strooi wat pijnboompitten over de sla. Doe de vinaigrette over de sla en meng deze voordat je de warme geitenkaas plakjes erop legt.
Voor veel mensen is het belangrijk om in de winter warme voeding te eten. Ik merk het echt aan mijn lichaam. Als ik teveel knapperige rauwe dingen eet, krijg ik het gewoon te koud. Daarom is het een goed idee in de winter wat meer warme groenten en soepen te nuttigen. Zeker voor mensen die het vaak koud hebben. Probeer het maar eens.

Salade met warme groenten
5. Salade warme groenten: omdat crackers en rauwe groenten erg ‘koud’ en ‘droog’ zijn, wissel ik deze graag af met warme groenten of soep. Voor deze salade rooster ik paprika en aubergine en/of courgette in de oven. Snijd de groente in stukjes en leg ze op een ovenschaal of plaat. Besprenkel deze met olie en knoflook. Het duurt wel even voordat de groenten gaar zijn in de oven (30 min bij 175 graden). Je kan dit sneller in een koekenpan doen. Maak een vinaigrette die jij lekker vindt, met olijfolie, honing, mosterd, peper en zout bijvoorbeeld. Doe je sla in een bak, gooi de warme groenten en de vinaigrette erbij. Snel opeten, zodat de groenten nog warm zijn en de sla nog knapperig is het lekkerst.

Ik ben wel blij dat mijn coach bij NewFysic mij geholpen heeft om bewuster te eten. En dus beter voor mijzelf te zorgen. Ik besteed elke dag wat meer tijd aan het bereiden van een gezonde maaltijd. Dat schoot er voorheen tijdens de lunch vooral vaak bij in. Het voelt heel goed om die aandacht voor mijn eten nu wel te hebben. Het is ultieme zelfzorg. En dat kan iedere moeder wel gebruiken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *