Problemen in het gezin? Vraag ambulante begeleiding aan!

Problemen in het gezin

Veel gezinnen in Nederland hebben problemen. Soms groeit het moeders en vaders boven het hoofd. Ze weten niet meer hoe ze die problemen zelf op moeten lossen. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Er zijn gezinnen, die het financieel niet op de rit krijgen en daardoor teveel stress ervaren. Of er zijn opvoedproblemen, waar je als ouder niet meer uit komt. En er kunnen nog veel meer problemen in het gezin ontstaan door andere oorzaken. Heb jij hulp nodig? Vraag er dan om!

Hulp vragen is een teken van kracht

Het is goed om te weten dat er in Nederland veel mogelijkheden zijn om gezinnen te helpen, die zich in het nauw gedreven voelen en vastlopen. Zijn er problemen die je zelf niet meer op kan lossen? Vraag dan hulp! Hulp vagen is een teken van kracht. Je erkent dat je er zelf niet meer uitkomt en stelt je open om hulp te aanvaarden. Omdat je je kinderen het beste gunt en het zelf even niet meer weet. Heb jij ergens hulp bij nodig in het dagelijks leven? Ambulante begeleiding kan uitkomst bieden. Zodat jij weer meer grip kan krijgen op je leven.

Wat is ambulante begeleiding?

Met ambulante begeleiding word je door hulpverleners ondersteund in het dagelijks leven. Het is een vorm van sociale hulpverlening. Ambulant betekent letterlijk ‘niet gebonden aan een vaste plaats’. Dat betekent in de praktijk dat de hulp overal plaats kan vinden. Meestal gebeurt dit gewoon bij jou thuis of op school. Maar het kan ook op andere locaties. Het is een fijne manier om zelf de regie op je leven te houden.

Waar kan je ambulante begeleiding voor krijgen?

Heb je problemen in het gezin? Dan kan je op verschillende specifieke problemen hulp ontvangen. Denk aan gezinsproblematiek, jeugdproblematiek, opvoedproblemen, sociale problemen, financiële problemen of andere situaties waarbij jij zorg op maat kan gebruiken. De hulp is altijd praktisch, resultaatgericht en flexibel.

Wat doet een ambulant begeleider?

Je krijgt een ambulant begeleider toegewezen die jou gaat helpen om de problemen in het gezin op te lossen. Een ambulant begeleider kan jou met allerlei dingen bijstaan waar jij moeite mee hebt in het dagelijks leven. Enkele voorbeelden van problemen waar een ambulant begeleider mee kan helpen:

  • Met geld omgaan: je houdt iedere maand te weinig over, waardoor je schuld opbouwt
  • Structuur aanbrengen in de dagelijkse taken: je vergeet bijvoorbeeld vaak je medicijnen in te nemen, je huiswerk te maken of je komt vaak te laat
  • Frustraties thuis: er is veel ruzie binnen het gezin en je kan het niet meer oplossen
  • Vrienden maken: je voelt je niet begrepen en gaat daarom liever iets alleen doen, zoals gamen. Het isoleert je en je voelt je er niet gelukkig bij
  • De opvoeding gaat moeizaam: je kind heeft driftbuien of toont ander ongewenst gedrag. Thuis, op school of allebei. Soms zie je zelf niet meer wat de oorzaak is.

Ambulante begeleiding is voor iedereen die hulp nodig heeft in het dagelijks leven. Dat geldt voor kinderen én volwassenen. Denk aan:

  • Jongerencoaching
  • Hulp bij opvoeden
  • Leerproblemen
  • Financiële hulp
  • Eetproblemen
  • Gezinscoaching
  • Ambulante begeleiding met autisme

Hoe kan ik ambulante begeleiding aanvragen?

Om ambulante zorg te krijgen heb je een indicatie van de gemeente nodig. Heb je dit niet? Dan kan je contact zoeken met het WMO Zorgloket binnen je eigen gemeente. Een bekende organisatie die ambulante begeleiding biedt in de regio Westland, Delft en Den Haag is Groeii. Maar door heel Nederland zijn regionale organisaties, die deze vorm van hulp aanbieden. Zoek dus voor hulp bij jou in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.