Kinderboek een, twee.. met de seizoenen mee

Kinderboek een twee met de seizoenen meeVan 9 lieveheersbeestjes die kruipen over net opgekomen plantenstengels tot 30 vlinders die uit hun cocon komen. Van 11 bijen die nectar uit 4 klaprozen halen tot 5 zonnebloemen die naar de zon draaien. Van 8 naaktslakken die aan bogenbladeren knabbelen tot 6 egeltjes die tussen de bladeren scharrelen. Van 15 eksters op zoek naar bessen in de sneeuw tot 27 ganzen die naar het zuiden vliegen.
Van lente naar zomer naar herfst naar winter. In dit prachtig geïllustreerde prentenboek over de seizoenen valt veel te tellen (tot 30) en veel te ontdekken over de natuur.

Het nieuwe prentenboek van Uitgeverij Parade: het kinderboek een, twee met de seizoenen mee is vrolijk en kleurrijk geïllustreerd. De verhalen over de natuur die jij zelf je kind kan vertellen, is in dit boek gecombineerd met tellen en herkennen. Daar kan jij met je kind vanaf 4 jaar, maar zeker ook al jonger als je kind tellen leuk vindt, echt van genieten. Dieren en planten hebben vaak de aandacht van kinderen. Het is een mooie ontdekkingstocht in de wereld om hen heen.

Kinderboek een, twee met de seizoenen mee

Van 9 lieveheersbeestjes die kruipen over net opgekomen plantenstengels tot 30 vlinders die uit hun cocon komen. Van 11 bijen die nectar uit 4 klaprozen halen tot 5 zonnebloemen die naar de zon draaien. Van 8 naaktslakken die aan bogenbladeren knabbelen tot 6 egeltjes die tussen de bladeren scharrelen. Van 15 eksters op zoek naar bessen in de sneeuw tot 27 ganzen die naar het zuiden vliegen. Van lente naar zomer naar herfst naar winter. In dit prachtig geïllustreerde prentenboek over de seizoenen valt veel te tellen (tot 30) en veel te ontdekken over de natuur.

Over de auteur en illustratrice

Peggy Nille is grafisch ontwerpster en ontwerpt momenteel voor de Franse mode-industrie. Eerder verscheen bij Parade haar boek Vogeleiland.

BOEKGEGEVENS
Peggy Nille – Een, twee … met de seizoenen mee.
Nu verschenen bij Parade
ISBN 978 94 6319 291 0 | Hardcover | 32 pag. | € 16,00

Wil jij dit prentenboek winnen? Ik mag er 3 weggeven!

Via Mamas.nl mag ik 3X het kinderboek een twee… met de seizoenen mee weggeven! Meedoen kan tot maandag 27 november 2023 om 9.00 uur.

Hoe kan je winnen?

LET OP deze actie is verlopen. Je kan niet meer meedoen.

Je hoeft mij alleen maar te volgen en liken op mijn Facebook pagina of Instagram account EN een reactie achter te laten hieronder deze post! en op één van mijn socials (voor extra punten). Met een leuk verhaal over waarom jij dit boek wil winnen. Wat is bijvoorbeeld het lievelingsdier van je kind? Of is je kleintje dol op bloemen en planten? En tot hoe ver kan jouw kind al tellen?

Reageer onder deze post, niet vergeten!

Je hoeft je verder nergens aan te melden of je gegevens achter te laten. Als je wint neem ik contact met je op via je e-mail, daarom is het belangrijk dat je hieronder je reactie achterlaat. Jouw e-mail is dan alleen voor mij zichtbaar, dus je privacy is gegarandeerd!

Al meer dan 20 jaar neem ik de privacy van mijn lezers en volgers serieus. Ik deel jouw gegevens nooit met derden. En binnen mijn organisatie ben ik de enige persoon die inzage heeft in jouw gegevens.

Leuk dat je meedoet!
Hartelijke groeten,
Vivienne Westerhoud
info@mamas.nl
www.mamas.nl

64 reacties

 1. Yvonne Batelaan

  Voor mijn kleinzoon, erg geïnteresseerd in de natuur

 2. .. ik doe mee voor mijn buurmeisje van 3 jaar.. erg bijdehand voor haar leeftijd.. zij is gek op haar konijn.. en wil graag dat ik aan haar voorlees. Prachtig opvoedend boek.

 3. Wat leuk! Ik doe graag mee voor onze zoontjes Max en Mees die zijn gek op boeken

 4. Wat een prachtig en vrolijk boek en ook nog leerzaam! Mijn kleinzoon van bijna 4 zal dit fantastisch vinden, omdat hij samen met zijn moeder altijd in de natuur te vinden is…weer of geen weer. Takjes en steentjes verzamelen en insecten gaan herkennen. Thuis speelt hij altijd met allerlei dieren en ja tellen kan hij ook al en dat zeker tot 100. Ook al beetje rekenen, dus hij is heel leergierig. Zijn lievelingsdier is echt elke keer wat anders..dan is het zijn springaapje (dat is zijn knuffelaapje), maar ook de zwanen die bij hen in de sloot zwemmen vindt hij prachtig. Een prachtig boek om zo de seizoenen te kunnen leren, want lezen in boeken doet hij ook graag en vaak.

 5. superleuk, voor de kinderen in mijn groep. lekker tellen en lezen . Mooie platen dat moet een succes worden. ik doe graag mee.

 6. Ik laat me graag verrassen.

 7. Ik loot graag mee

 8. Loraine is gefascineerd door lieveheersbeestjes en vlinders. Dit boek zou ze fantastisch vinden

 9. Wij wandelen graag met de kleinkinderen in de natuur. Dit is een mooi noek om aan ze voor te lezen!

 10. Super toffe actie! Ik waag graag een kansje, zodat mijn zoontje en ik samen kunnen genieten van dit boek!

 11. Mijn dochtertje is dol op egels , we hebben een egelhuisje in de tuin. Nog geen bewonders geaignaleerd maar we houden hoop. Leuk dit boek!! Ik doe graag mee 🙂

 12. Mooi voor mijn kleinkinderen

 13. Lijkt me heel leuk voor mijn kids

 14. super leuk ik loot graag mee voor een paar kids om hem mee te verrassen

 15. De kleinzoon noem ik het groene mannetje. Voor zijn 1 jaar, stonden we al samen aan het raam naar de vogels te kijken. Gisteren zag hij in onze tuin een ‘ooievaarsnest’. Het was een groot nest maar spijtig genoeg niet van de ooievaar.
  Hij kan nu tot 20 tellen. Laatst zagen we zoveel vogels, zoveel dat ‘ik ze niet kan tellen’, zei hij.

  Hij houdt ervan om takken en bladeren te verzamelen. En onkruid uit te trekken, vooral heermoes is zijn favoriet. Hij heeft geluk want daarvan hebben we er veel.

 16. Wat een prachtig boek! Ik wil het graag samen met mijn dochter lezen. Ze is gek op dieren, vooral op haar kitten! Verder houdt ze van vrolijke kleurtjes en al flink aan het tellen Het boek gaat later ook met mij mee naar school, waar nog meer kinderen ervan kunnen genieten.

 17. Ik heb geen Social media, maar ik loot toch graag mee voor mijn nichtje, als dat mag, zij is dol op vlinders en sprinkhanen.

 18. Prachtig boek, ik maak graag kans. Tellen gaat heel goed hier, tot 19 en dan is het, 17, 18, 19, tienentwintig, 11entwintig En lievelingsdier: als het maar kleurrijk is, dus flamingo en papagaai vind ze geweldig!

 19. Sorry, ik heb om privéredenen geen Social Media meer, maar hoop ondanks dat mee te mogen doen.
  Ik doe graag mee voor mijn kleinzoon, die als lievelingsdier, olifanten, heeft.

 20. Anita te Gussinklo

  Mijn oppasmeisje is 3 jaar en gek op de natuur, ze houd ook veel van dieren.
  Ze kan al tot 10 tellen.
  Ik zou haar graag verrassen met dit leuke en mooie boek.

 21. Ik doe graag mee voor mijn kleinzoontje Senne die op Valentijn 4 wordt. Hij is gek op alle diertjes maar dino’s hebben z’n voorkeur. Gelukkig voor ons lopen er hier niet veel rond.

 22. Luna is GEK op kleine beestjes, torren en ook spinnen ;
  Met haar bijna 4 jaar moet ze nog beginnen
  Met ze te benoemen,maar ze hoort wel al van alles zoemen,
  dit Seizoenenboek vindt ze vast fantastisch mooi ;
  dus bij deze doe ik een gooi.
  Want de Sint komt al ras,
  En dan komt dit boek heel goed van pas!

 23. Mijn buurmeisjes zijn fan van Peppa big en mijn neefje en nichtje zijn grote Paw Patrol hondjes fan. Uiteraard komen deze dieren niet in de natuur voor. Vorig jaar in de dierentuin waren ze niet bij de stokpaardjes weg te slaan. Spinnen zijn niet echt favoriet, dan mondt nog wel eens uit in hysterie. Dus nu weten jullie alles over de beestenboel in onze straat. Het prentenboek lijkt mij wel geweldig om met de kinderen te bekijken en voor te lezen.

 24. Geweldig leuk en leerzaam boek voor de kindjes ik hou er van er zij zeker ook

 25. mijn kleindochter van 3 kent ontzettend veel vogels te benoemen en herkent ze in de vrije natuur. ze telt tot 30 en tot 20 in het Engels. Verder is ze gek op eenhoorns haha en flamingo’s
  dit boek is echt iets voor haar!

 26. Ik doe graag mee voor mijn twee kleine natuurfans, de een zijn lievelings is een hyena en de ander houdt van vlinders. Met dit boek zouden ze niet alleen buiten, maar ook binnen lekker kunnen speuren. Ideaal voor de herfst en winterperiode!

 27. Astrid van Rekom

  Prachtig boek zeg

 28. Onze dochter nu op school bezig met de seizoenen. Ze hoopt nu al op sneeuw. Wat zou dit boek welkom zijn

 29. Wat een onwijs leuk boek. Mijn zoontje is helemaal into tellen. Op ontdekking gaan in de natuur vindt hij ook heel leuk. Wat zou het tof zijn als hij dit in dit boekje kan combineren.

 30. Durf het bijna niet op te schrijven maar mijn zoon is fan van maden. Hij vindt ze super interessant. Gelukkig hebben we ze niet in huis.
  Misschien raakt hij door dit boek geïnspireerd en vindt hij een ander lievelingsdier.

 31. van erum maria louisa

  ik wil heel graag mee doen allemaal natuur

 32. Mijn dochter is verslaafd aan lieveheersbeestjes en flamingo’s. Geen idee waarom, maar wij hebben inmiddels een grote verzameling knuffels.

 33. De geit is lievelingsdier van nichtje. Zou graag winnen voor haar.

 34. Ik loot graag mee voor mijn dochter. Ze is dol op alles wat met bloemen en planten te maken heeft.

 35. Wat een mooie tekeningen echt een prachtig boek om vaak uit voor te lezen!

 36. Leuk!Ik doe graag mee.

 37. Één twee drie
  zie jij wat ik zie
  een vlinder, een kever of een bij
  van alle dieren wordt ik blij
  een paard, een schaap of een koe
  ik ga er allemaal graag naar toe
  een olifant, een leeuw of een slang
  nee ik ben echt niet bang
  dit boek winnen dat lijkt me hartstikke tof
  nu duimen, ik hoop maar dat ik bof!

 38. Onze kleine dreumes telt tot 8 en is dol op pinguins. Wat een prachtig boek. Ik loot graag mee.

 39. Prachtige illustraties bekijken en intussen tellen en herkennen Leuk boek voor de kinderen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.