Stress in Finland

door: Prema Devi Ishaya, www.brightpathconsultancy.com.
Laatst was ik in Oulu, Finland. Ik was uitgenodigd door een ascender (¹) in Finland om een Ishayas’ Ascension cursus te geven aan haar kennissen. Zijn Finse mensen ook carrieremakers, hebben ze ook een gejaagd leven, ervaren ze veel stress? Ik was razend benieuwd om hun verhalen te horen, dus nam de uitnodiging enthousiast aan.Mijn reis ging naar Oulu, het noorden van Finland. Eerlijk gezegd dacht ik meer aan een dorp, een paar huizen die ver van elkaar vandaan staan; ik dacht aan sneeuw, rendieren en hondenslee tochten. Maar het bleek toch wel een behoorlijke stad, geen rendieren of hondensleeën, maar wel veel sneeuw en een leven dat helemaal ingesteld is op de kou: driedubbele beglazing, sneeuwscooters, auto’s die ’s nachts electrisch warm gehouden moeten worden tegen accubevriezing en een sauna in elk huis!

De cursisten uit deze groep vertelden mij dat ze niet zozeer een gejaagd leven of veel werkstress hebben, maar wel een enorme behoefte aan ‘peace of mind’, rust in het hoofd en minder zorgen maken. Veel uit de groep gaven aan dat ze in het moment wilden leven en meer genieten van wat er nu speelt. Mooi om te zien dat deze wens niet cultuur- of landgebonden is.

Wat ik vaak meemaak is dat mensen heel goed kunnen aangeven wat ze graag willen, in de meeste gevallen rust in het hoofd en in het Nu leven, maar dat de uitvoering hiervan in het dagelijkse leven lastiger blijkt te zijn.

Zo ook voor Susanna die ik hier ontmoette. Ze vroeg mij haar te helpen met haar dilemma op haar werk. Ze vindt haar werk niet meer leuk en kan absoluut niet opschieten met haar collega’s en baas. Ze is dringend op zoek naar ander werk en wil graag werk vinden dat overeenkomt met haar “levensmissie”, maar wat?

Ik heb talloze mensen gesproken die dát willen doen wat bij hun levensmissie past, maar (nog) niet weten wat dit precies is. Susanna in dit geval, verliet de rust in haar hoofd door te gaan bedenken wat haar levensmissie is. De mind weet dat niet, alleen de goddelijke kern…

Jouw innerlijke rust is je prioriteit, altijd. Alleen vandaaruit kan magie ontstaan, van daaruit kan jouw intuïtie je inzichten doorgeven en kun je de kansen zien die voorbijkomen. Als je in harmonie wilt leven met het Universum, als je je hoogste doel wilt bewerkstelligen, dan is het nodig om stil te zijn, zodat je de subtiele signalen kunt waarnemen en ontvangen.

In plaats van actie ondernemen, wat meestal inhoudt dat je erover gaat nadenken en uitpluizen wat jouw levensdoel is, kun je dus beter jouw toewijding geven aan innerlijke rust.

Susanna mailde mij deze week toen ik weer terug was in Nederland. Door haar hernieuwde focus op rust, had ze sinds lange tijd weer een leuke dag op haar werk en zelfs weer gelachen met haar collega’s. Ze schreef mij hoe waardevol deze ervaring van rust voor haar is en wat een uitwerking het heeft op mensen om haar heen. Ze begrijpt nu dat ze vanuit deze energie en helderheid de juiste keuzes kan maken.

Het gaat niet om het doel, het gaat altijd om waar je Nu bent en hoe je nu bent.

De Magie begint namelijk altijd in het moment waar je je in bevindt.

¹ ascender = iemand die de Ishayas’ Ascension technieken beoefent.

© Prema Devi

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.