Werken en zorgen met je hele hart en ziel, hoe hou je balans?

Werken en zorgen

Werken en zorgen met je hele hart en ziel. Werkende moeders doen niet één ding, ze houden meerdere ballen hoog. Dat weten we nu wel. Maar hoe hou je toch balans in je drukke bestaan? Werken en zorgen is een moeilijke combinatie. Omdat ze elke dag vechten om aandacht. En jij als moeder bent vaak in tweestrijd.

Het werk vraagt de nodige aandacht. Je bent goed in wat je doet. Het geeft je plezier om je werk goed te doen. En aan de andere kant staat je gezin. Je partner en je kinderen vragen ook aandacht. En soms op de meest onverwachte momenten. Het is belangrijk dat jij jezelf niet vergeet.

De balans blijven zoeken in het werken en zorgen is soms echt een hele opgave. Voor de meeste moeders is dat niet makkelijk. Oh, het is zo heerlijk op de momenten dat je geniet. En die momenten zijn er dagelijks. Als je werk lekker loopt en plezier maakt met je gezin, daar ligt jouw hele ziel en zaligheid.

Je ervaart momenten van flow. Dan gaat alles soepel. Alsof je er weinig moeite voor hoeft te doen. Je krijgt in flow zoveel meer gedaan, dan wanneer je stress ervaart.

Hoe krijg je meer balans in werken en zorgen?

Balans is een staat van zijn, waar je niet naar op zoek kan gaan. Maar je kan het wel vinden. Net als flow. En toch kan je dingen doen, om er meer van te krijgen. Het is een combinatie van dicht bij jezelf blijven en telkens voelen wat goed is voor jou, voor je werk en voor je gezin.

In contact met je ziel weet jij precies wat prioriteit mag krijgen op welk moment. Je raakt dan minder snel uit balans door de drukte van alledag. En natuurlijk is het een kwestie van goed plannen. Dat is ook veel makkelijker als je weet wat prioriteit heeft.

Je zorgt vanuit je hart en ziel. En als het goed is heeft je werk ook elementen waar jij helemaal voor gaat. Werk waar jouw innerlijke kracht tot uiting komt. Als dat allemaal klopt ben jij een ankerpunt voor je kinderen.

Wat heb jij daarvoor nodig?

In elk geval heb je tijd nodig om tot jezelf te komen of bij jezelf te blijven. Er is zoveel ruis in de wereld om je heen. Het vergt aandacht om je eigen energie op de juiste manier te blijven richten op wat belangrijk is voor jou, je gezin en je werk.

Dit kan je doen om dat voor elkaar te krijgen:

  • Neem elke dag een moment voor jezelf
  • Richt je aandacht en energie op de dingen die bij jou passen en horen
  • Wat gaat goed? Wat kan beter?
  • Op welke momenten ervaar jij flow? Kan je daar meer van maken, door de juiste omstandigheden te creëren?

Vraag jezelf af:

  • Werk en zorg ik vanuit mijn hart en ziel? Of ben ik aan het ‘vechten’? En ervaar ik stress?
  • Wat kan ik veranderen in mijn dagelijkse routine om meer flow te ervaren?
  • Welke keuzes voor werk en kinderen, werken voor mij?
  • Wat levert het me op en hoeveel kost het mij?
  • Wanneer ervaar ik balans?

Misschien mag je dingen anders doen. Dat kan al zitten in kleine veranderingen in de routine van elke dag. Of misschien in het verschuiven van een paar uur meer of minder werken per week. Een duidelijker planning. Heldere communicatie met je kinderen en partner. Het kan van alles zijn. Soms is het uitproberen, blijven praten en zoeken naar wat werkt voor iedereen.

Foto door Lucas Pezeta via Pexels.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.