Plannen

Vivienne Westerhoud in 2009

We rennen veel te hard. Allemaal. Ik ook. Soms lig ik ’s avonds in bed en heb ik het gevoel dat ik als aller snelst de marathon gelopen heb. Mijn hart klopt in mijn keel. En op nog meer plekken, behalve links in mijn borstkas. En ik heb dan niet eens de eerste prijs verdiend. Ik nam die dag geen beker in ontvangst. Conclusie, ik loop te hard en niet altijd even doelgericht.

Prijzen winnen door visualisatie

Overigens wonnen mijn dochters laatst wel een beker. Zij deden mee aan een paardrijproef. Zij namen zich voor te winnen, en wonnen beiden op hun eigen niveau de eerste prijs. Met beker en lint! Julia (8) zei dat ze vóór de wedstrijd de bekers al had zien staan. ‘Ze zijn op hun mooist als je ze voor de eerste keer ziet glimmen’, zei ze achteraf poëtisch. ‘Ik zag toen al voor me dat ik er één zou krijgen’. En dat lukte dus.

Plannen helpt om je doelen te bereiken

Als je je zinnen op iets zet, jezelf voorneemt iets te bereiken, vergroot je de kans rijkelijk het ook daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Daarom ben ik -naar aanleiding van mijn hart, die bij mij aanklopte- begonnen aan een boek over timemanagement: Getting things done van David Allen. De dingen die ik nu doe zijn gepland, op tijdschema, en hebben prioriteit. Want als je elke dag eerst de belangrijkste taken uitvoert -die leiden tot je doel- zul je als vanzelf je doel bereiken. Klinkt zo simpel. Je komt erachter dat tachtig procent van je werkzaamheden niet bijdragen aan je doel. Daarvan kun je er een heleboel laten vallen. En dat brengt weer een hoop rust. Dat gun ik jou ook van harte!

Met dit boek lukt het jou ook!

Durf te leven!
Hartelijke groet,
Vivienne Westerhoud
Hoofdredactrice van Mama’s

Deze column publiceerde ik voor het eerst in 2009, maar nog steeds helpt goed plannen me elke dag om de dingen voor elkaar te krijgen, die echt belangrijk voor me zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.