Rust voor drukke mamas, pak je oude hobby op!

rust voor drukke mamasRust voor drukke mamas, dat is vaak lastig te vinden. Je maakt je als mama constant zorgen over je kinderen. Dat ze zich bezeren, iets kapot maken of een ravage aan troep achterlaten die jij vervolgens op kan ruimen. Je rent en je springt zonder ook maar een rustig moment voor jezelf. Komt er ooit een ​break​? Dat dagje naar de spa lijkt nog zover weg, als een stipje aan de horizon. Gelukkig zijn er andere, makkelijkere manieren om te ontspannen als moeder, zonder dat je ergens heen hoeft. Een oude hobby, wat actieve inspanning of juist pure ontspanning in bijvoorbeeld je eigen achtertuin.

Herontdek je oude hobby

Je ziet je schildersezel in de hoek van de kamer staan met een leeg canvas erop. Die kan wel wat kleur gebruiken! Pak die kwast op en schilder het eerste wat in je opkomt. Het kan van alles zijn. Wees niet te kritisch. Het gaat er immers niet om dat je werk in het Rijksmuseum komt te hangen. Je kan ook een andere oude hobby hebben die zonder dat je het doorhebt gehad in de vergetelheid is geraakt, lezen bijvoorbeeld. Wat het ook is, het is het waard om herontdekt te worden.

Kies voor een stevige workout

Een stevige workout die tegelijkertijd zorgt voor ontspanning? Ja, dat bestaat. Leg een matje op de grond of zet wat opzwepende muziek op en start met bewegen! Mocht je inspiratie of iets meer richting nodig hebben, dan is Poweryoga wellicht een optie om gewoon een keer te proberen. Vanwege de snellere afwisseling van posities vergt het net wat meer inspanning dan normale yoga en is het met recht een stevige workout te noemen. Maar let wel op dat je jezelf niet teveel uitput. Als je moe bent is rustig bewegen veel gezonder dan intensief sporten. Rust voor drukke mamas is essentieel!

Rust voor drukke mamas. Meer slapen!

Waarom zouden middagdutjes alleen goed zijn voor kinderen? Jij verdient ook wat extra slaap. Zeker wanneer je er vannacht drie keer uit ben geweest om je kleine in slaap te krijgen. Zodra jij je kind naar bed heb gebracht, kan ook jij gerust even wat slaap meepakken. Dus kruip onder de wol en geniet van de extra minuten of met wat geluk uren aan rust. Hoe lang of hoe kort de powernap ook duurt, het is de ontspanning waard. Een half uur is zelfs de beste lengte van een powernap. Als je langer ligt, kom je te diep in slaap en voel je je vermoeider als je weer op moet staan. Met een half uurtje ben je als het goed is verkwikt. Probeer het maar eens!

Je tuin als oase

Het lijkt onmogelijk met een kleine die rondhuppelt maar je huis of tuin kan wel degelijk dienen als plek om te ontspannen. Richt een extra kamer in tot meditatieruimte of bouw je achtertuin om tot een oase van rust. Voeg voldoende groen en misschien een klein vijvertje toe. Met de juiste ​tuinmeubelen​, zoals een grote loungebank waar je op neer kan ploffen maak je het geheel af. Mocht je er echt een paradijsje van willen maken, dan zijn er betaalbare ​sauna’s​ en ​spa’s​ waarmee je een eigen wellness beleving cre​ë​ert. Zeg dat dagje Thermen maar af, je achtertuin is ​the place to be​. Rust voor drukke mamas kan zeker gewoon thuis gevonden worden. En als je zelf je tempo verlaagt, zal je merken dat je kids dat ook doen. Zeker als ze nog jong zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.